Meçhul iki zenginden 48 milyar lira

Meçhul iki zenginden 48 milyar lira

Varlık barışında meçhul zenginlerin beyan ettiği tutar belli oldu.

Meçhul iki zenginden 48 milyar lira
16px
24px
21.09.2013 11:58
ABONE OLgoogle

Varlık barışında meçhul zenginlerin beyan ettiği tutar belli oldu. 2 zenginden biri 18, diğeri de 30 milyar liralık beyanda bulunmuş.

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki birikimini ekonomiye kazandırmayı hedefleyen varlık barışı iki meçhul zengini ortaya çıkardı. 50 milyar liralık beyanın yaklaşık 48 milyar liralık bölümünün iki isim tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Maliye ve finans sektöründen edinilen bilgilere göre yaklaşık 18 milyar lirayı bir kişi geriye kalan 30 milyar TL civarındaki rakamın da bir başka isim ya da işadamı grubu tarafından beyan edildiği ifade ediliyor. Beyanlar döviz olarak yapıldığı için rakamlarda 2-3 milyar liralık TL’ye çevirmede fark oluşabiliyor.

Beyanda bulunan meçhul zenginler birikimlerini getirmeleri halinde Türkiye’nin en zenginleri arasında ilk ikiyi paylaşmış olacak. Maliye Bakanlığı’nda rakamlar toplu alındığı ve sorgulama yapma imkanı bulunmadığı için meçhul zenginlerinin isimlerini sadece birkaç kişi biliyor. Gelir İdaresi tarafından isimlere ilişkin herhangi bir açıklama yapılmasa da bazı isimlerin finans sektörü temsilcileri ile temasa geçtikleri belirtiliyor.

Ali Türkan korkusu yaşanıyor

Söz konusu rakamı getireceğini ekonomideki üst düzey kişilere bildiren meçhul zenginin bazı bankalardan parayı getirmesi konusunda yardımcı olunduğu da belirtiliyor. Bu kapsamda bankalar arasında görüşme trafiğinin devam ettiği ifade ediliyor. Varlık barışında 50 milyar liralık beyan yapılırken, Maliye Bakanlığı’nda daha önce ilk vergi barışında beyan etmesine rağmen vergisini ödemeyen Ali Türkan korkusu da yaşanıyor.

Ercan Baysal/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde