Marmaris alev alev yandı: 600 hektar orman kül oldu

Marmaris alev alev yandı: 600 hektar orman kül oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, dün akşam saatlerinde başlayan ve kontrol altına alınamayan orman yangını 600 hektarlık ormanlık alanı kül etti.

Marmaris alev alev yandı: 600 hektar orman kül oldu
16px
24px
20.10.2014 05:44
ABONE OLgoogle
Muğla’nın Marmaris ilçesi Seki mahallesinde bir evde tüp patlamasıyla başlayan yangın, dün saat 17.30 sıralarında ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 6 ilk müdahale aracı, 16 arazöz, 160 kişilik yer ekibi, 6 itfaiye aracı ve iki helikopter müdahale etti.

Yerleşim yerlerine 50 metreye kadar yaklaşan yangın nedeniyle 44 dairenin bulunduğu Çamlık Sitesi boşaltıldı. Bu sırada evlerinden çıkmak istemeyen bazı vatandaşlar ile görevliler arasında tartışmalar yaşandı. İtfaiye tedbir amaçlı sitedeki binalara su sıktı. AFAD ekibinin ve vatandaşların da seferber olduğu yangında, evlerin bulunduğu bölgede arazözlerle önlem alındı.

Çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibinin görev aldığı yangın söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor. Orman işçilerinin yetersiz kaldığı yangında Denizli ve Aydın'dan ekip takviyesi yapıldı. Havanın kararması nedeniyle söndürme çalışmaları karadan sürdürülürken, yangının yaklaşık 600 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi. Bu arada, orman yangınına sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale çalışmalarına başlanacağı ifade edildi.

Sazlık alanda da yangın

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesinde çeşitli kuş türlerinin yoğun olarak yaşadığı sazlıkta yangın çıktı. Akşam saatlerinde çıkan yangın karadan itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilmesine rağmen kontrol altına alınamadı.

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011 yılı Haziran ayında 'Sakin Şehir' ilan edilen Akyaka Mahallesinde sazlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler 500 dönümlük sazlık alanı sardı. Su samurlarıyla çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan sazlıktaki yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi müdahale etti. Arazinin bataklık olması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yapılıyor. Sazlıktaki birçok hayvana ait yuvalar ise kül oldu. Akyaka'nın üzeri yangın nedeniyle dumanlarla kaplandı. Aynı alanda geçen yıl yangın çıkmış ve sazlık alandaki sazlıkların büyük bölümü yanmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde