Mansimov'un otelinin yeni işletmecisi belli oldu

Mansimov'un otelinin yeni işletmecisi belli oldu

Azeri İşadamı Mübariz Mansimov'a ait İstanbul Levent'te yer alan Palmali Plaza'daki otelin yeni isminin ne olacağı merak konusuydu. Sonunda öğrendik.

Mansimov'un otelinin yeni işletmecisi belli oldu
16px
24px
05.01.2017 14:22
ABONE OLgoogle

Azeri İşadamı Mübariz Mansimov'a ait İstanbul Levent'te yer alan Palmali Plaza'daki Marriott Grubu'nun lüks markası The Istanbul Edition Otel'in isim değiştirdiğini yazmıştık.

Edition Hotel plazadan ayrılmış, binadaki ismi de silinmişti. Hali hazırda otelin yeni işletmecisi PEG Hotel diye geçiyor. PEG'in geçici bir isim olduğu, binanın mülk sahibi olan Palmali Emlak Geliştirme'den türetildiği ifade ediliyor. Otelin yeni isminin ne olacağı merak konusuydu. Sonunda öğrendik.

Palmali Grup'ta ‘İki numara’ için zimmet suçlaması

Otelin yeni işletmecisi Hyatt International'ın Hyatt Regency markası olacakmış. Hyatt markasıyla anlaşma sağlanmış ancak henüz resmi açıklama yapılmayacakmış.

Kulis gerçek oldu! Edition’un adı neden silindi?

Otelin öncelikle renovasyondan geçeceği söyleniyor. Birkaç ay sürecek renovasyon (yenilenme) sürecinden sonra otelin yeni ismiyle kamuoyunun önüne çıkacağı belirtiliyor. 

Amerika merkezli bir otel markası olan Hyatt Hotels'in dünya çapında 650'den fazla oteli var. Türkiye'de ise İstanbul'da Hyatt markasıyla hizmet veren şu anda üç otel mevcut: Taksim'deki Grand Hyatt İstanbul, Ataköy'deki Hyatt Regency Istanbul Ataköy ve Maçka'daki Park Hyatt Istanbul Macka Palas. Bunların arasına Levent'teki otelin katılmasıyla firma İstanbul'daki otellerinin sayısını dörtlemiş olacak. 

Azeri İşadamı Mübariz Mansimov, 2003'te bombalanan Levent'teki eski HSBC Genel Müdürlük binasını satın alıp 2010 yılında Edition Hotel olarak hizmete açmıştı.

Cipriani ve Billionaire gibi dünyaca ünlü restoran ve kulüpleri de otele getirerek adından bolca söz ettirdi. Ancak dünyanın önde gelen lüks restoran zincirleri arasında olan Cipriani, fiyatlarının pahalı kalmasından dolayı kısa sürede pes ederek Türkiye'den ayrılmak zorunda kalmıştı. Bu ayrılıştan sonra da Edition Hotel ile ilgili değişik söylentileri başlamıştı.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde