Mansimov'dan Bodrum Marina'ya tedbir kararı

Mansimov'dan Bodrum Marina'ya tedbir kararı

Mansimov, bu arada Bodrum 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde hisselerini hukuksuz şekilde satmaya kalkan yöneticilerine karşı hukuk mücadelesini de yürütüyor.

Mansimov'dan Bodrum Marina'ya tedbir kararı
16px
24px
01.10.2017 08:31
ABONE OLgoogle

BU yıl Bodrum Marina’ya gidenler sık sık Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimov’u gördüler. Üst düzey yöneticileriyle davalık olması nedeniyle marinadan bir süre uzak kalan Mansimov, bu yaz yönetimi bizzat yürüttü.

Palmarina Otel’de restorasyonlar yapıldı, marina bölümünde de kış sezonu ile birlikte köklü değişikliklere hazırlanıyor. Mansimov, bu arada Bodrum 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde hisselerini hukuksuz şekilde satmaya kalkan yöneticilerine karşı hukuk mücadelesini de yürütüyor.

Mansimov'un şirketinden holdingine 'Hileli satış' davası

Bu davalardan birini şubat ayında Palmarina Holding Ltd, RSR Holding Pte Ltd, Palmali Otel İşletmeleri Yatırım ve Turizm Ltd aleyhine açmıştı.

BİR ADIM ÖNE GEÇTİ

Mansimov bu davada sözleşmenin iptalini istiyordu. Öğrendiğime göre geçtiğimiz günlerde dava başvurusuna yanıt geldi. Mahkeme söz konusu taşınmazlara ihtiyati tedbir talebini kabul etti. Karara göre taşınmazların üçüncü şahıslara devrine karşı da ihtiyati tedbir kararı çıktı.

Mansimov'dan Rus devine 2 milyar dolarlık şok dava

Mansimov’un bu kararla marinayı habersiz şekilde üçüncü şahıslara satmak isteyen eski üst düzey yöneticilerine karşı bir adım daha öne geçtiği belirtiliyor.

İddialara göre usulsüz hisse satışının atışın yapıldığı Malta ve Dubai’deki şirketlere açılan davanın hedefi tapunun iptali.

Palmali Grup'ta ‘İki numara’ için zimmet suçlaması

Alınan karara göre iki hafta içinde davalı olan şirketlerin itirazlarını ibraz etmeleri gerekiyor. Mansimov’u rahatlatan davanın kısa süre içinde sonuçlanması da bekleniyor.

Palmali'nin eski yöneticilerine dava

Jale Özgentürk/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde