Mansimov, Edition Hotel'i kime sattı?

Mansimov, Edition Hotel'i kime sattı?

Azeri işadamı Mübariz Mansimov'un sahip olduğu Edition Hotel'in satıldığı bilgisine ulaşıldı

Mansimov, Edition Hotel'i kime sattı?
16px
24px
07.12.2015 13:10
ABONE OLgoogle
Palmali Grubu'nun sahibi Azeri işadamı Mübariz Mansimov, 2003'te Levent'teki eski HSBC Genel Müdürlük binasını satın alıp, 2010'da Edition Hotel olarak hizmete açmıştı.

Mansimov Edition Hotel'ini sattı mı?

Ayrıca, Cipriani ve Billionaire gibi dünyaca ünlü restoran ve kulüpleri de bu otele getirerek kendisinden bolca söz ettirdi.

Ancak dünyanın en lüks restoran zincirleri arasında bulunan Cipriani, fiyatlarının pahalı kalmasından dolayı kısa sürede pes ederek Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı. Bu ayrılış sonrasında da Edition Hotel ile ilgili değişik söylentiler duyuldu.
 
 Mansimov'un başka bir zincirle temas halinde olduğu kulislere yansıdı. Bir başka söylenti de otelin satıldığı yönündeydi.  

Para dergisinde yer alan habere göre Edition Hotel'in bulunduğu bina 15 gün önce sessiz sedasız satılmış. Otelin yeni sahibinin Azeri asıllı Rus işadamı, Lukoil'in Başkanı Vagit Alekperov olduğu öğrenildi. Satış işlemi sadece otelle sınırlı kalmamış.

Bodrum Yalıkavak'taki Palmarina'da satış paketinin içindeymiş. Başka bilgi ise Vahid Alekberov bu satın almayı tek başına yapmamış. Hisse oranlarını öğrenemedik ama bu işin içinde Azerbaycan devlet şirketi Socar da bulunuyormuş.

Para dergisi

Mansimov Edition Hotel'ini sattı mı?
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde