Mansimov 370 Milyonluk koyun parasını ödemedi!

Mansimov 370 Milyonluk koyun parasını ödemedi!

Geçtiğimiz yıl yat limanı yapmak için yine Bodrum’un Gökçebel Köyü’ünde 370 milyon liraya Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi altı parsellik toplam 400 bin metrekarelik koyu almıştı.

Mansimov 370 Milyonluk koyun parasını ödemedi!
16px
24px
13.09.2015 08:55
ABONE OLgoogle
Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki yıl önce yanına kurmaylarını alarak teftiş ettiği Bodrum koyları bir bir satıldı. İki yılda Bodrum’da 10 yarımada imara açıldı, kıyı şeritleri ise otellerle dolduruldu. 

Son olarak Bodrum Yalıkavak’ta 12.6 hektarlık yarımada İstanbul’daki Conrad Oteli’n de sahibi olan Aksoy Holding satın aldı. Holding, Adanalı işadamları Mahmut ve Mustafa Eken kardeşlerden 76 milyon liraya alınan 12.6 hektar alanı yeterli bulmamış olacak ki yarımadanın etrafına dolgu yaparak alanı genişletti.

BİLAL’İN ORTAĞI ÇIKTI

Aksoy Holding’in satın aldığı yarımadanın bitişik koyu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın tankerlerini kiralayan Palmali Şirketler Grubu’nun sahibi Azeri asıllı Mübariz Mansimov’a satıldı. Mansimov’un ortağı ise eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar. Tilkicik Koyu’nda devam eden inşaatların yanı sıra Mansimov’un Bodrum’da Palmlife isimli 5 yıldızlı bir oteli de bulunuyor. Mansimov, işadamı Cefi Kamhi’nin Milli Emlak’tan 49 yıllığına kiraladığı Port Bodrum Yalıkavak Marina’yı devralmış buraya Palmarine ismini vermişti.


Erdoğan ve beraberindeki heyetin inceleme yaptığı Tilkicik Koyu’nda Mübariz Mansimov’un 5 yıldızlı oteli Palmlife’ın inşaatı sürüyor.

KOYUN PARASINI ÖDEMEDİ

Geçtiğimiz yıl yat limanı yapmak için yine Bodrum’un Gökçebel Köyü’ünde 370 milyon liraya Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi altı parsellik toplam 400 bin metrekarelik koyu almıştı. Şirketin bu alanın parasını ödememesi nedeniyle 25 Temmuz tarihinde Resmi Gazete’de ödeme yapılmaması nedeniyle en yüksek teklifi veren ikinci şirkete bu alanın devredileceği bilgisi yer aldı.

Mahkeme iptal etti yeniden ihale edilecek

MART ayında Bodrum Göcek’teki Taşyaka, Küçük Sarsala, Akbük, Gübün koyları da satıldı, ancak ihale iptal edildi. Şimdi Hazine’ye ait olan bu koylarda yeniden ihale sürecine girilecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 29 yıllığına kiralığa çıkardığı Muğla Göcek’teki dört koyun ihalesi için açılan iptal davaları sonucu yürütmeyi durdurma kararları alınmıştı. Bu karar da bir üst mahkeme tarafından bozuldu. Bakanlık 4 koyu 10 yıllığına kiraya vermek üzere yeniden ihaleye çıktı.

Bora Erdin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde