Mankendi, Ortadoğu uzmanı oldu: Amaç Erdoğan'ı...

Mankendi, Ortadoğu uzmanı oldu: Amaç Erdoğan'ı...

Mankenliği bırakmasının ardından ‘Paralel yapı ve CHP zihniyeti’ne dair ‘ufuk açıcı’ analizlerini bir kitapta toplayan Tuğçe Kazaz, bu kez IŞİD saldırılarını değerlendirdi.

Mankendi, Ortadoğu uzmanı oldu: Amaç Erdoğan'ı...
16px
24px
27.07.2015 05:34
ABONE OLgoogle
Ailesini ziyaret etmek için gittiği Bursa’nın Orhaneli ilçesinde devletin haber ajansı Anadolu Ajansı’nın (AA) sorularını yanıtlayan Kazaz, IŞİD saldırılarının nedenini, “Dış güçler, İslam dünyasının rönesansını başlatıp devam ettirmeye çalışan AK Parti’yi ve aynı zamanda Ortadoğu ve Balkanlar için çok güçlü bir lider haline dönüşmüş, demokrasiyi kimsenin savunmadığı kadar savunan bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan’ı zayıflatmak istedi” sözleriyle değerlendirdi.

Dış güçlerin, ‘Kürtlere bağımsız bir devlet kurdurmamak’ yönünde bir amacı daha olduğunu söyleyen Kazaz, çözüm sürecinin toplu ve kirli bir ittifak sonucu askıya alındığını savundu.

‘İslamiyet yeni halife arayışında’

IŞİD’in kurulma amaçlarının iyi incelenmesi gerektiğini belirten Kazaz, “İnanç yönünden ve politika yönünden kurulma sebepleri var. Bunlardan biri PKK’yı meşrulaştırmaktı. Diğeri ise ABD’nin ortaya çıkardığı sahte halife Fethullah Gülen’in foyasının ortaya çıkmasıyla artık yeni bir halife arayışıydı” diye konuştu.

Çarpıcı değerlendirmelerini Suriye’yle tamamlayan Kazaz, eğer bölgeye barış, adalet, refah ve huzur gelecekse, Türkiye’nin mutlaka Suriye’ye müdahale etmesi gerektiğini söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde