Maliyeti 9.5 Milyon, menejerlik ücreti 1 Milyon Euro

Maliyeti 9.5 Milyon, menejerlik ücreti 1 Milyon Euro

Beşiktaş, Pepe ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Öte yandan siyah-beyazlılar, Portekizli yıldıza 2 yıllık toplam 9,5 milyon Euro ödeneceğini açıkladı!

Maliyeti 9.5 Milyon, menejerlik ücreti 1 Milyon Euro
16px
24px
05.07.2017 13:37
ABONE OLgoogle

Beşiktaş, Portekizli savunma oyuncusu Kepler Laveran Lima Ferreira (Pepe) ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Vodafone Park'ta düzenlenen ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın da katıldığı törende Pepe kendisini 2 yıllığına Beşiktaşlı yapan sözleşmeye imza attı.

FİKRET ORMAN: "Biz ilke itibarıyla geçmişe değil geleceğe yatırım yapan bir kulübüz. Pepe bize ilerisi için de katkı sağlayacak. Pepe'nin katkı sağlayacağını düşündüğümüz için aldık. Beğendiğimiz çok önemli bir kariyeri ve kişiliği olan bir oyuncuyu aldık. Jorge Mendes de burada şu an, ona da teşekkür ederiz. Hoş geldin Pepe. Burada mutlu günler yaşayacağız, bundan emin olabilirsin. Beşiktaş çok güzel, asil bir kulüptür."

BELKİ CRİSTİNAO RONALDO'YU DA BU SENE ALIRIZ

"Pepe'nin kariyerinin tartışılacak bir şeyi yok. Uzun süredir kendisini istiyorduk. Lider bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Rakip oyuncularla ilgili konuşmak istemiyorum. (Kjaer'den iyisini alacağız sözünün hatırlatılması üzerine) Biz geleceğe yatırım yapan bir kulübüz. Çok fazla transfer ihtiyacımız yok, nokta atışı yapıyoruz. Belki 1-2 nokta atışı daha yapacağız. Beşiktaş taraftarı, Pepe'yi çok istedi, bizlere de baskı yaptılar. Onları mutlu ettiğimiz için bizler de mutluyuz. Belki Cristiano Ronaldo'yu da bu sene alırız."

"'Winner' bir oyuncu transfer ettik. 400 milyondan fazla kişi bu transferi takip etti. Pepe dünya çapında bir oyuncu ama Beşiktaş da çok önemli bir kulüp. Pepe'yi almaktaki niyetimiz konuşulmak değil, kulübün başarılı olması. Türkiye'ye gelmiş en kariyerli oyuncu demek iddialı olur. Değerlendirme kriteri, sahadaki performansı olacak."

PEPE: "Burada olmaktan, Beşiktaş'ı temsil etmekten çok mutluyum. Umarım Beşiktaşlılara mutluluklar yaşatabilirim. Artık Beşiktaş'ın bir parçası olarak kendimi görüyorum.. Beşiktaşlılara mutluluklar yaşatabilirim. Alemin gözü yaşlı, Pepe artık Beşiktaşlı. (Türkçe olarak)"

HEDEFİM KUPALAR KAZANMAK

"Taraftarın bana ve aileme gösterdiği ilgi karar vermemi kolaylaştırdı. Büyük mutluluk içerisindeyim. Tüm Beşiktaş yönetimi çok uğraştılar. Herkese çok teşekkür ederim. Artık kendimi Beşiktaş'a ait hissediyorum. İlk maçıma çıkmak için sabırsızlanıyorum. Hedefim kupalar kazanmaya devam etmek. (Fikret Orman: Şampiyonlar Ligi kupası olsun inşallah) İşimi seviyorum. Saha içinde her şeyimi vermeyi seviyorum. Tüm benliğimle oynuyorum. Son beş yılda gelişen bir Beşiktaş var. Ben de kendi izlerimi bırakmak istiyorum."

"Beşiktaş taraftarlarının sosyal medyada attığı mesajlar kararımda etkili oldu. Kulüple aramda kan bağı oluştu. Başkan ve İkinci başkanın tavırları kararımda etkili oldu. Daha sonra menajerime Beşiktaş'ta oynamak istediğimi söyledim. Kartal Pençesi’ni yapmadan rahatlayamadım. Bu süreçte en önemli pay taraftarlarındır. Karar almamı çok kolaylaştırdılar. Onların payı çok büyük. Bunu bana hissettirdiler. İmzalar atıldıktan sonra ben de rahatladım."

"TARAFTAR BENİ ETKİLEDİ"

"Beni isteyen çok kulüpler vardı. İngiltere, İtalya ve Fransa’dan teklif vardı. Taraftarın beni istemesi transferi etkiledi ve beni rahatlattı. Bugüne kadar oynadığım bütün takımlarda fizik ve ruh olarak her şeyi verdim. Beşiktaş’ta da öyle olacak. Daha gelmeden Beşiktaş’ı benimsedim. Burada da aynı şekilde çalışacağıma şimdiden söz veriyorum. Taraftarlarımız stattan çıktıklarında Beşiktaş ile gurur duyacaklar."

"KARTAL PENÇESİ YAPMAYI QUARESMA ÖĞRETTİ"

"Quaresma ile çok eskiye dayanan bir geçmişimiz var. Porto’da oynarken bana çok gol attırdı. Ne zaman orta yapsa gol atıyordum. Konfederasyonlar Kupası’nda da Quaresma’dan Beşiktaş ile ilgili bilgiler aldım. Buranın ambiyansını öğrendim. Meksika maçında gol atmayı çok istiyordum. Mendes burada. Quaresma’yı buraya getirdi, beni de aynı şekilde. Quaresma ile uzun zamandır tanışıyoruz. Porto’dan beri tanışıyoruz. Milli Takım’da da Kartal Pençesi nasıl yapılır diye bana öğretmişti. Çok iyi bir kadro var milli takımda. Ronaldo ile de arkadaşlığımız var. Arkadaşlığımız elbette devam ediyor."

PEPE İSMİNİ NASIL ALDI?

"Babam çok ansiklopedi okuduğu için ismimi Képler Laveran Lima koymuş. Kimse adımı söyleyemiyordu. Daha sonra oynadığım bir kulüpte Pepe adını koydular. Allaha şükür o günden bu yana isim konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Kısa bir tatilden sonra yeni evimde olacağım. Kendimi çok güçlü ve iyi hissediyorum. Real Madrid'de harika 10 yıl geçirdim. Beşiktaş'ı seçme nedenim başkanın ve taraftarın gösterdiği ilgi ve sevgi. Real Madrid'de kazanabileceğim her kupayı kazandım. Amacım Beşiktaş formasıyla da o kupaları kaldırmak. Büyük maçları oynamayı severim, hırsımı göstereceğim."

ŞENOL GÜNEŞ VE ŞAMPİYONLUK YORUMU

"Quaresma'nın anlattığı kadarıyla, hocamız çok başarılı bir insan. Kupalar kazanmak için buradayım. Buna inanmasam, burada olmazdım. Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, Real Madrid ya da hangi takım çıkarsa çıksın elimizden geleni yapacağız. Şampiyonlar Ligi hedefiyle devam edersek bu kupayı kazanabiliriz."

MALİYETİ BELLİ OLDU: 9,5 MİLYON EURO
Beşiktaş'tan yapılan açıklama şöyle:
"Kepler Laveran Lima Ferreira (Pepe)' in transferi konusunda oyuncunun kendisiyle anlaşmaya varılmıştır.
Oyuncu ile 2 yılık anlaşmaya varılmış olup,

2017/2018 ve 2018/2019 Sezonununda Toplam 9.500.000 Avro Garanti Ücret
Ayrıca oynadğı maçlarda puan başı 4.000 Avro ödenecektir"

MENAJERLİK PAYI 1 MİLYON EURO

Menajer Ahmet Bulut, Pepe’nin transferinde başrolde olan isimlerdendi. Portekizli oyuncuyla yapılan görüşmeleri Beşiktaş adına yürüten Bulut’un anlaşma karşılığında transferin yüzde 10’una tekabül eden 1 milyon Euro’luk komisyon ücreti alacağı ve bu miktarı Pepe’nin menajeri olan Jorge Mendes’le paylaşacağı öğrenildi.

TRANSFER NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Beşiktaş’ta son günlerde yaşanan Pepe heyecanı mutlu sonla bitti... Real Madrid’le sözleşmesi sona eren Portekizli stoper ile 15 gün önce temas kurmaya başlayan ve menajer Ahmet Bulut aracılığı ile teklifini ileten Siyah-Beyazlılar, konfederasyonlar kupası’nın sona ermesinin ardından önceki gün İtalya’ya uçtu...

Yöneticiler Umut Güner, şafak Mahmutyazıcıoğlu, menajer ahmet Bulut ile Pepe ve menajeri Jorge Mendes arasındaki görüşmeler dün Lizbon’a taşınırken, dünyaca ünlü yıldız Beşiktaş’ın teklifini kabul edip sabaha karşı istanbul’a geldi.

İMZA PARASININ YARISI PEŞİN

Görüşmelerin dünkü Lizbon ayağı oldukça yoğun geçerken, yöneticiler, Pepe’ye; 2 yıl için sezon başına 3 milyon 250 bin euro olmak üzere toplam 6.5 milyon euro artı 2 milyon euro da imza parası önerdi. Ancak Pepe imza parası olarak 3 milyon euro ve bu paranın tamamının peşin ödenmesini istedi... Beşiktaş 3 milyon euro’luk imza parasını kabul ederken bunun yarısını peşin ödeme konusunda Pepe’yi ikna etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde