Maliye yalanladı: Ücretlerin iadesine ilişkin çalışma yok

Maliye yalanladı: Ücretlerin iadesine ilişkin çalışma yok

Maliye Bakanlığından, FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel okullara ilişkin, veliler tarafından ödenen kayıt ücretlerinin iadesine ilişkin yapılan bir çalışma bulunmadığı bildirildi.

Maliye yalanladı: Ücretlerin iadesine ilişkin çalışma yok
16px
24px
03.08.2016 10:55
ABONE OLgoogle
Darbe girişiminin ardından FETÖ ile irtibatlı olduğu belirtilen 1000’e yakın özel okul kapatıldı. Şimdi bu okullara kayıt parası yatıran veya tüm ödemeyi yapan veliler, “Paramızı nasıl geri alacağız” diye isyan ediyor. Hürriyet, Maliye Bakanlığı konuyla ilgili çalışma başlattığını yazmıştı. Ancak bakanlık o haberi yalanladı...

Maliye Bakanlığından, yapılan açıklamaya göre, Hürriyet Gazetesi'nde Ceyhun Kuburlu imzalı haberde "Okul parası için Maliye devrede" başlığıyla yayımlanan haberin, kamuoyunda yanlış algıya sebebiyet verebileceğinin değerlendirilmesi nedeniyle konuya açıklık getirildi.

Söz konusu haberde, Maliye Bakanlığı tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı olduğu belirtilen ve bu nedenle kapatılan özel okullara kayıt için para yatıran velilere ödeme yapılmasına ilişkin bazı alternatifler üzerinde durulduğu, ancak henüz bir karar verilmediğinin ifade edildiği anımsatılan açıklamada, "667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname" çerçevesinde kapatılan okullara ait taşınmazlar ve diğer varlıkların Hazine’ye devredildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, "Maliye Bakanlığı olarak, bu devir işlemleri yapılmış olup, söz konusu varlıklara ilişkin diğer işlemlere devam edilmektedir. Söz konusu haberde yer aldığı şekliyle, Bakanlığımızca, veliler tarafından ödenen kayıt ücretlerinin iadesine ilişkin yapılmakta olan bir çalışma bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde