Mahkeme başkanına bedduaya şok!

Mahkeme başkanına bedduaya şok!

Alkollü araç kullanırken kaza yaparak bir kişinin ölümüne neden olan kadın, mahkeme heyetinin tutukluluk halinin devam etmesine karar vermesi üzerine, heyet başkanına beddua etti: “Ben annemden ayrı kaldım, sen de evladından ayrı kal.”

Mahkeme başkanına bedduaya şok!
16px
24px
22.12.2016 09:41
ABONE OLgoogle

İSTANBUL Büyükçekmece’de 20 Mart’ta Arzu E. (25), alkollü olarak direksiyonuna geçtiği araçla şerit değiştirirken, aynı yönde seyir halinde olan Hüseyin Halid Salman’ın kullandığı araca arkadan çarptı. Kazada Adnan Salman (52) hayatını kaybederken yeğeni Hüseyin Halid Salman (22) da yaralandı. 

Olayda yaralanan Arzu E. haziran ayında tutuklandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede olay anında kanında 150 mg etil alkol bulunduğu belirtildi. Eğmen hakkında bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olduğu iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Sinyal vermeden sol şeride geçen ve tali derecede kusurlu olduğu belirtilen Hüseyin Halid Salman’ın da taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

‘ALKOLÜ GECE ALMIŞTIM’

Bakırköy 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Arzu E. kendisini şöyle savundu: “Olay tarihinde bir gün önceden evden çıkmayacağım düşüncesiyle alkol almıştım. Annemin rahatsızlığı nedeniyle acilen evden çıkmak gerekti.” 

Müşteki avukatı tarafından, E.’ye ait sosyal medya hesaplarından aracın vites kutusunun yanında viski ve bira şişelerinin bulunduğu ve profil resmi olarak güncellediği fotoğrafları gösterildi. Sanık E. de “Sadece paylaştım, görüntüler bana ait değildir. Mağdurum, tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum” dedi. Müşteki sanık Hüseyin Halid Salman da olayda kusuru olmadığını belirtti. 

Tarafların kusur oranlarının tespiti için dosyanın bilirkişiye verilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanık E.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık E. jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkarılırken mahkeme başkanı Mithat Çelikel’e yönelik “Ben annemden ayrı kaldım, sen de evladından ayrı kal” diye bağırdı. Mahkeme heyeti de sanığın bu söylemleri ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde