Macarların simgesini hangi Türk patron alıyor?

Macarların simgesini hangi Türk patron alıyor?

Macaristan'ın simge yapılarından Klotild Palace Sarayı'nı Türk şirket alıyor

Macarların simgesini hangi Türk patron alıyor?
16px
24px
01.09.2014 06:43
ABONE OLgoogle
Macaristan'ın simge yapılarından Klotild Palace Sarayı'nı Türk şirket alıyor. Özyer Group, 19'uncu asırdan kalma sarayı restore edecek, ardından turizme kazandıracak

Avrupa'nın turizmde en önemli ülkelerinden Macaristan'ın simge yapısı 0 Klotild Palace Sarayı'nı Türk yatırımcı aldı. Budapeşte Şehir Konseyi, asırlık sarayı Türk şirket Özyer Group'a sattı. Tarihi 19'uncu yüzyıla dayanan Klotild Palace'ı alan Fethiye merkezli Özyer Group, sarayı önce restore edecek, ardından turizme kazandıracak. Budapeşte'deki Tuna Nehri kıyısındaki Elizabeth Köprüsü'nün kurulan Klotild Palace'ın inşası 1880'de planlanmasına rağmen 1899'da başlatılabildi. Yapımı 3 yıl süren ve 1902'de kapıları açan sarayın Macaristan mimarisi için önemi ise ilk asansörün bu binada kullanılması oldu. İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük zarar gören Klotild Palace, 1950'de restorasyona uğradı. 

SİNBAD BURADA YAZILDI 

2009'dan bu yana kullanılmayan yapı, 2010'da önce Macar SCD Group'a satıldı. Ancak SDC Group'un iflas etmesiyle yerel yönetim bu kez yapıyı Türk şirketi Özyer Group'a devretme kararı aldı. Macar edebiyatının önemli isimlerinden Gyula Krudy'nin 1911'de basılan Sinbad adlı masalı bu sarayda yazdığı biliniyor. 

LİBERTY'NİN SAHİBİ

1948 yılında kurulan Özyer Ailesi'ne ait şirket, enerji, kuyum, medya, inşaat gibi alanlarda da çalışıyor. Turizm sektörünün tanınan markalarından Liberty Hotels ve Suntopia'nın da sahibi olan firmanın neredeyse tamamı 5 yıldızlı 5 oteli bulunuyor. Şirket son olarak, dünyanın en büyük zincir otellerinden olan Ramada Resort ile işbirliği imzaladı ve Ramada Resort otelinin temellerini attı. 2015'te açılacak otel, 2 bin kişiye hizmet verecek.

Kerim Ülker/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde