MÜSİAD Başkanı, neden yeni başkan adayını açıklamıyor?

MÜSİAD Başkanı, neden yeni başkan adayını açıklamıyor?

Ak Parti’nin geleneksel sermaye tabanının iş dünyası örgütü Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nde yeni başkan adayı muamması sürüyor...

MÜSİAD Başkanı, neden yeni başkan adayını açıklamıyor?
16px
24px
09.03.2017 12:41
ABONE OLgoogle

Ak Parti’nin geleneksel sermaye tabanının iş dünyası örgütü Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (MÜSİAD) başkanlık muamması sürüyor.

Nisan 2017’deki başkanlık seçiminde MÜSİAD’ın tarihinde ilk kez yeni başkan konusunda tartışma çıktı. Çünkü, MÜSİAD’da başkan olmak isteyen iki güçlü isim var ve uzun süredir ‘tabanda ve tavanda’ çalışma yapıyorlar.

Bu isimler, 600 milyon liralık cirosuyla ülkemizin peynir kralı Abdurrahman Kaan ve demir çelik sanayiindeki muazzam üretim gücüyle milyarlık Fuat Tosyalı. Tabandaki çalışma, üyeleri ikna etmek için. Tavandaki çalışma ise Ankara’dan destek almak için.

MÜSİAD Başkanı peynirci mi olacak, demirci mi?

NAİL OLPAK ŞUBAT'TA AÇIKLAYACAĞIM DEMİŞTİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak 29 Kasım 2016'da yaptığı açıklamada MÜSİAD'in başkanlık seçimine ilişkin 6 ay öncesinden tartışmaların başlamasının kurumun geleneklerinde olmadığını belirterek, "MÜSİAD'ın karar mekanizmasını oluşturan yönetim kurulu üyeleri, sektör kurulu başkanları, yurt içi ve yurt dışındaki şube başkanlarının görüşleri doğrultusunda başkan adayı 2017 Şubat ayında belirlenecek." demişti.

Ancak şubat ayı bitti neredeyse mart ayının ortasına gelindi. Nisan ayında yapılacak genel kurula az bir zaman kaldı. Fakat MÜSİAD Başkanı Nail Olpak hala yeni başkan adayını açıklamadı. 

Yeni başkan adayının açıklanmaması konusunda kulislerde "Yeni başkan adayı için referandum bekleniyor"  yrumları yapılıyor. Bakalım Olpak yeni başkan adayını ne zaman açıklayacak. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde