MİT Müsteşarlığı tabelasında değişiklik

MİT Müsteşarlığı tabelasında değişiklik

Cumhurbaşkanlığı'na bağlanan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı binasının tabelasına 'Cumhurbaşkanlığı' yazıldı

MİT Müsteşarlığı tabelasında değişiklik
16px
24px
29.08.2017 18:49
ABONE OLgoogle

OHAL kapsamında çıkarılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Cumhurbaşkanlığı'na bağlanan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı binasının tabelasındaki "Başbakanlık" ifadesinin yerine "Cumhurbaşkanlığı" yazıldı. 

İHA'nın haberine göre; OHAL kapsamında yayımlanan yeni kanun hükmünde kararname ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Cumhurbaşkanına bağlandı.

Buna göre, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Başbakana" ibaresi "Cumhurbaşkanına" şeklinde değiştirildi.

Bu madde ile Başbakana bağlı olarak kurulan MİT, Cumhurbaşkanına bağlandı.

Kararname doğrultusunda MİT binasındaki fiziki değişiklikler de gerçekleştirilmeye başlandı. Ankara Yenimahalle'de bulunan MİT Müsteşarlığı binasının tabelası "T.C. MİT Müsteşarlığı" olarak değiştirildi. 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde