MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabinede kim istemedi?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabinede kim istemedi?

Başkent kulislerinde, Ahmet Davutoğlu’ndan boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili sorun çıktığı konuşuluyor.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabinede kim istemedi?
16px
24px
28.08.2014 07:18
ABONE OLgoogle
MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın bakanlığını, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olması beklenen Yalçın Akdoğan’ın istemediği öne sürüldü.

Başkent kulislerinde, Ahmet Davutoğlu’ndan boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili sorun çıktığı konuşuluyor. Fidan’ın bakanlığını, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olması beklenen Yalçın Akdoğan’ın istemediği öne sürüldü.

İddiaya göre, polit büro olarak nitelendirilen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erdoğan’ın baş danışmanı Yalçın Akdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan oluşan ekipte çatlama meydana geldi. Zira Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı olarak Hakan Fidan’ın adının geçmesine sıcak bakmadı.

Bunun yerine, AB’den sorumlu bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı’na atanmasının daha doğru olacağı tezini savundu. Bu durum Ankara’da kısa sürede yayıldı. Vekiller arasında, “Hakan’ın bakanlığını Yalçın engellemiş” şeklinde dedikodu çıkmasına yol açtı. Konuyla ilgili ise henüz net bir kararın verilmediği belirtildi.
Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde