MHP lideri Bahçeli adliyede ifade verdi

MHP lideri Bahçeli adliyede ifade verdi

Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'halkı alenen tahrik' suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi.

MHP lideri Bahçeli adliyede ifade verdi
16px
24px
13.07.2016 15:26
ABONE OLgoogle
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'halkı alenen tahrik' suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi. Bahçeli ifade verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'halkı alenen tahrik' suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da ifade vermeye çağrılmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi. Bahçeli, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'a makamında ifade verdi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Bahçeli hakkında 23 Mart 2013'te, Bursa'da düzenlediği mitingdeki sözleri nedeniyle "halkı alenen tahrik" suçundan soruşturma açtığı bildirilmişti.  

İFADE SONRASI AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara adliyesinde ifade verdikten sonra basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

Hepinizin bildiği gibi TBMM'de milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması yolunda bir yasanın yasalaşması sonunda uygulama geçilmiştir.

Bu yasa çerçevesinde MHP genel başkanı ve Osmaniye milletvekili olarak bazı illerimizde yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış bu çerçevede bugün savcılığımızın daveti üzerine bilgilerimizi sunmak üzere adliyeye gelmiş bulunuyoruz.

Bu uygulamayı basın yoluyla çok farklı abartılanlar olmuştur. Ancak bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır.
İşlemler de aynı çerçevede sürmüştür.

Geçmiş dönemdeki bazı uygulamaları güncelleştirerek gündeme getirmek uygun değildir.
Dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse gönül rahatlığı ile gelip bildiklerini anlatarak adaletin yükselişini ortaya koymalılar.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde