MHP kararını verdi, Meclis Başkanı belli oldu

MHP kararını verdi, Meclis Başkanı belli oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "4. oylamaya bizim adayımız kalmazsa 80 geçersiz oy olacaktır" dedi.

MHP kararını verdi, Meclis Başkanı belli oldu
16px
24px
01.07.2015 12:14
ABONE OLgoogle
MHP lideri Bahçeli, "4. turda da adayımıza oylarımızı kullanacağız. Diyeceksiniz ki 'iki adayın dışında isim yok' 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir, bunun manası odur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "CHP Genel Başkanı, AKP dışındaki hükümet seçeneklerini kurnazca sıfırlayarak kendi önünü açmıştır. Nitekim AKP-CHP koalisyonunun kurulması an meselesidir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "MHP, tüm oylamalarda Meclis'te bulunarak Sayın İhsanoğlu'nu sonuna kadar destekleyecek ve demokratik tavrını gösterecektir. Sayın İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı olması yönünde siyasi faaliyet gösteren CHP'nin, TBMM Başkanı seçiminde tutarlılık imtihanından geçeceği çok açıktır" şeklinde konuştu.

"Dördüncü turda 80 tane geçersiz oy çıkacak"

Bahçeli, "Dördüncü turda da kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki 'iki adayın dışında oy pusulasında isim yok; o zaman ne yapacaksınız?' 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir, bunun manası odur" dedi.

AKP garantiledi

MHP'nin bu kararıyla Ak Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ın 4.ncü turda Meclis başkanlığını garantilediği ortaya çıktı

ÇIKAN OYLAR

Meclis Başkanlığı seçiminin dünkü ilk tur oylamasında, Milli Savunma Bakanı ve AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy aldı. 2 oy boş çıktı.

İkinci turda Deniz Baykal 128, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 80 oy aldı.

Bugün yapılan üçüncü tur oylamada İsmet Yılmaz 259 Deniz Baykal 129, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 78 oy aldı. İki oy da boş çıktı.

Böylece 4. turda en çok oyu alan AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 4. turda Meclis Başkanlığı için yarışacak.  Bu turda en çok oyu alan Meclis Başkanı seçilecek. 

MHP, Baykal'ı desteklemeyip geçersiz oy verdiği için büyük bir olasılıkla 256 ile en çok oyu alan AKP adayı İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçilecek. HDP 80 oy bile verse Bu Baykal'a yetmeyecek. Baykal'ın oyu 208'de kalacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde