MGK bildirisinde ABD'ye sert tepki

MGK bildirisinde ABD'ye sert tepki

6 saat süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası paylaşılan bildiride önemli mesajlar yer aldı. Türkiye'nin sınırları boyunca bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceğinin altı çizildi.

MGK bildirisinde ABD'ye sert tepki
16px
24px
17.07.2017 21:56
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "Bazı müttefik ülkelerin PYD-YPG terör örgütüne verdiği silah ve mühimmatın PKK terör örgütünde ele geçiriliyor olması, Türkiye'nin, bunların farklı isimler altında gözükse de aslında aynı örgüt olduğu konusunda ısrarla ortaya koyduğu ikaz ve itirazındaki haklılığını bir kez daha teyit etmiştir." denildi.

MGK bildirisinde, "Güney sınırlarımıza yönelik Suriye ve Irak'tan kaynaklanan bir tehdidin tespiti ile taciz ve saldırı vuku bulması halinde, uluslararası hukuk çerçevesinde gereğinin yapılmaya devam edileceği, Türkiye'nin sınırları boyunca bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceği, PKK/PYD-YPG terör örgütlerinin, diğer bir terör örgütü DEAŞ ile mücadelesi ileri sürülerek meşrulaştırılamayacağı bir kez daha vurgulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

SİLAH VE MÜHİMMAT PKK TERÖR ÖRGÜTÜNDE ELE GEÇİRİLİYOR

Bazı müttefik ülkelerin PYD-YPG terör örgütüne verdiği silah ve mühimmatın PKK terör örgütünde ele geçiriliyor olması; Türkiye’nin, bunların farklı isimler altında gözükse de aslında aynı örgüt olduğu konusunda ısrarla ortaya koyduğu ikaz ve itirazındaki haklılığını bir kez daha teyit etmiştir. Terör örgütlerine karşı sergilenen çifte standart terk edilmeden, bölgenin huzur ve güvene kavuşmasının mümkün olamayacağının altı çizilmiş; uluslararası topluma, terörle mücadelede ortak bir anlayış birliğine varılması için verilen taahhütlere uyulması konusundaki çağrımız tekrarlanmıştır.

TERÖR DEVLETİ KURULMASINA ASLA İZİN VERMEYECEK

Güney sınırlarımıza yönelik Suriye ve Irak’tan kaynaklanan bir tehdidin tespiti ile taciz ve saldırı vuku bulması halinde, uluslararası hukuk çerçevesinde gereğinin yapılmaya devam edileceği, Türkiye’nin sınırları boyunca bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceği; PKK/PYD-YPG terör örgütlerinin, diğer bir terör örgütü IŞİD ile mücadelesi ileri sürülerek meşrulaştırılamayacağı bir kez daha vurgulanmıştır.

REFERANDUM KARARININ, HUKUKEN VE FİİLEN UYGULANAMAYACAĞI

Irak Kuzeyi Bölgesel Yönetimi’nin aldığı referandum kararının, hukuken ve fiilen uygulanamayacağı, bu teşebbüsün vahim bir hata olduğu ve istenmeyen sonuçlar doğuracağı belirtilmiştir. Irak’ın toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin muhafaza edilmesinin bölgede kalıcı istikrar, barış, güvenlik ve refah tesis edilebilmesine bağlı olduğu değerlendirilmiştir.

MUSUL’UN IŞİD’TEN KURTARILMASI

Musul’un IŞİD’ten kurtarılması memnuniyetle karşılanmış, şehrin yeniden imarı için, türkiye’nin uluslararası toplumla birlikte her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğu ifade edilmiştir. ayrıca, Irak’taki Türkmen varlığının ve haklarının korunmasının yakından takip edilmekte olduğu belirtilmiştir.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

İsviçre’deki Kıbrıs konferansı ve sonuçları değerlendirilmiş; ayrıca doğu Akdeniz’de, doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarımız çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin korunması konusundaki kararlılığımız vurgulanmıştır.ÿ

OHAL'İN UZATILMASI

FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, IŞİD başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan Olağanüstü Hal değerlendirilmiş; demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere, Olağanüstü Hal'in uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde