Lüksün kalbi Abdi İpekçi’de mağaza açan ilk Türk erkek giyim markası

Lüksün kalbi Abdi İpekçi’de mağaza açan ilk Türk erkek giyim markası

Damat|Tween, lüks alışverişin kalbi Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde erkek giyim alanında mağaza açan ilk Türk markası oldu.

Lüksün kalbi Abdi İpekçi’de mağaza açan ilk Türk erkek giyim markası
16px
24px
13.05.2016 14:16
ABONE OLgoogle
Türkiye moda perakendesinin lider şirketi Orka Holding, yurt içindeki 200. mağazasını lüks alışverişin kalbi Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde açtı.

Damat|Tween mağazası, Türkiye’nin en prestijli caddesi olarak bilinen Abdi İpekçi’de erkek giyim alanında ilk Türk markası olma özelliği taşıyor. İki katta toplam 500 metrekare alana sahip Damat|Tween Abdi İpekçi mağazası, alışverişe yeni bir soluk da getirdi.

Tween’in doğa renklerinden oluşan İlkbahar/Yaz koleksiyonu egzotik kuş sesleri eşliğinde terapi etkisi yaratan tropikal bir atmosfer eşliğinde sunulurken, Damat koleksiyonu cam, deri, taş ve ahşap malzemelerinin natürel şıklığıyla ön plana çıkartıldı.   



Damat|Tween Abdi İpekçi mağazasının açılışına Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve eşi Ahu Orakçıoğlu, Orka Holding Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu, Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Osman Arar ev sahipliğinde iş ve sanat dünyasından çok sayıda konuk katıldı. 

Dünya markaları ile aynı lokasyonda

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, perakende sektöründe model ve öncü olma hedeflerinin olduğunu belirterek, “Bu kapsamda Nişantaşı Vali Konağı’ndan Abdi İpekçi Caddesi’ne taşıdığımız mağazamız, dünya markalarının bulunduğu bir lokasyonda onlardan eksik olmadığımızı göstermemiz açısından önem taşıyor. Mimari konseptimiz de müşterilerimizin kendini pozitif ve enerjik hissetmesine yönelik hazırlandı” dedi. 

Damat|Tween’in Bağdat Caddesi’nde yer alan mevcut mağazasının da çok yakında iki katı büyütülerek 650 metrekareye çıkarılacağını açıklayan Orakçıoğlu, “Böylece yaz döneminde Asya yakasındaki flagship mağazamızı da açmış olacağız” dedi. 



 “Markalı ihracatımız, perakende fiyatları ile 50 milyon dolar”

Perakendede çeyrek asrı aşan tecrübeleriyle bölgesel olmaktan çıkarak adım adım küresel bir markaya dönüştüklerinin altını çizen Orakçıoğlu, “Daha önce bölgesel olarak iyi işler yapıyorduk ama artık küresel iş yapıyoruz. Aynı anda dünyanın farklı ülkelerinde müşteri görüşmelerinden mimari konsepte kadar her konuda çalışan, dokuz dil bilen 25 kişilik bir anlamda ‘uyumayan’ bir ekibimiz var. Afrika’dan ABD’ye, Orta Doğu’dan Uzak Doğu’ya her bir bölgeye ayrıca odaklanarak bayilik, satış noktası, mağaza ve doğrudan yatırımlarla dünyaya yayılıyoruz” dedi. 

Bu yıl markalı ihracatta hedeflerinin 20 milyon dolar olduğunu söyleyen Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Arar da, şu değerlendirmelerde bulundu: “Perakende fiyatları ile ihracatımız bu yıl 50 milyon dolara ulaşacak. Bu ay ilk etapta Filistin’de Ramallah ve Nablus’ta üç mağaza açacağız. İsrail’deki satış noktamızı Tel Aviv’de mağaza dönüştürüyoruz. Ayrıca Lübnan, Irak, İran, Panama, Çin, İtalya ve Mısır’da yeni mağazalar açılacak. Böylece yılsonunda açılacak mağaza sayısı, ilk hedefimiz olan 25’i geçip 50’ye ulaşacak, ürünlerimizin satıldığı 60 ülkede toplam 100 mağazaya ulaşacağız. Türkiye dahil yıl sonunda toplam mağaza sayımız 320 olacak. Bu yıl ayrıca 500 milyon TL ciroyu aşmayı planlıyoruz.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde