Lüks otel zinciri Ritz Carlton Süzer'den ayrılıyor mu? Nereye taşınacak?

Lüks otel zinciri Ritz Carlton Süzer'den ayrılıyor mu? Nereye taşınacak?

Amerika’nın lüks otel zinciri Ritz Carlton, 17 yıldan bu yana Süzer Grubu tarafından Taksim Gümüşsuyu'nda yaptırılan Süzer Plaza'da yer alıyor.

Lüks otel zinciri Ritz Carlton Süzer'den ayrılıyor mu? Nereye taşınacak?
16px
24px
14.07.2017 06:38
ABONE OLgoogle

Otelin Boğaz'a hakim güzel bir manzarası var. Buna rağmen otelin son zamanlarda yer arayışı içinde olduğu kulislerde dolaşmaya başladı. Amerikalılar için zenginlik sembolü olan Ritz, bu ülkeden gelenlerin sorgulamadan kaldığı oteller arasında.

2001 yılında tamamlanan Süzer Plaza açıldığından beri bu plazada faaliyet gösteriyor. Peki oteli yer arayışına iten etkenler neler?

Süzer Grubu, KFC ve Pizza Hut'u kime sattı?

Yapıldığı dönemlerde dahi "kaçak kat" tartışmalarına konu olan plazanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından boykot edildiği, bunun da otele sıkıntı yaşattığı konuşuluyor.

Oteli yer arayışına iten bir başka unsurun da Boğaz hattında açılan başka oteller olduğu vurgulanıyor.

Öte yandan otelin mevcut yerinde kalıp İstanbul’da ikinci bir yer açmayı da değerlendirdiği bana gelen bilgiler arasında.

The Ritz Carlton Oteli'nde yangın

Bu durumda otelin yeni ya da ikinci adresi neresi olacak? Konu hakkında pek çok adres konuşulsa da Zeytinburnu Kazlıçeşme'de yapımı devam eden Büyükyalı projesi güçlü bir aday olarak öne çıkıyor.

Büyükyalı projesi, Özak GYO, Ziylan ve Yenigün İnşaat'ın oluşturduğu konsorsiyum tarafından Emlak Konut GYO ihalesinden 4.2 milyarlık hasılat bedeliyle alınmıştı.

Ritz Carlton'da başınıza spot düşebilir!

2019'da tamanlanacak olan ve mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor'ın üstlendiğ proje, rezidans, ofis, otel ve ticari üniteleri barındıran karma bir yapıya sahip.

Ritz Carlton’un talip olduğu belirtilen otel blokunda ise 200 odalı bir otel yapılabiliyor.

Ritz Carlton için bölgeyi çekici yapan unsurlar ise projenin denizin kenarında olması, ulaşımının kolay olması ve yakınında Four Seasons Sultanahmet’in bulunması.

Ayrıca Kazlıçeşme'nin artık yapılaşmanın olmadığı Boğaz hattına yeni bir alternatif olarak çıkmasıda bölgeyi çekici kılan bir diğer neden.

Kulislerde konuşulanları Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’a da sordum. Akbalık, Ritz Carlton’un bağlı olduğu Marriot Grubu’nun yanı sıra dünyanın en büyük üç otel grubunun 15 markasıyla hala görüşme içinde olduklarını söyledi. Ancak henüz kesinleşmiş bir anlaşma olmadığını açıkladı.

Leyla İlhan/Dünya

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde