Londra'da dünyayı şoke eden saldırıda sıcak gelişme

Londra'da dünyayı şoke eden saldırıda sıcak gelişme

İngiltere'nin başkent Londra dün öğle saatlerinde (TSİ 17:40) korkunç bir terör eylemine sahne oldu.

Londra'da dünyayı şoke eden saldırıda sıcak gelişme
16px
24px
23.03.2017 07:44
ABONE OLgoogle

Önce Westminster Köprüsü üzerinde aracıyla kaldırıma çıkarak yayaları ezen bir saldırgan, ardından hemen köprünün sonunda yer alan İngiltere Parlamentosu'nun bulunduğu yerleşkenin girişinde silahsız bir polisi bıçaklayarak öldürdü. Dünyayı sarsan olaylarda 5 kişi yaşamını yitirdi.

Henüz adı basına açıklanmayan saldırgan, akabinde silahlı polislerce vurularak etkisiz hale getirildi.
Peş peşe yaşanan iki korkunç olayda, aralarında saldırganın da bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti, en az 40 kişi ise yaralandı.

Saldırgan tarafından bıçaklanarak öldürülen polis memurunun ise 48 yaşındaki PC Keith Palmer olduğu açıklandı.

Olay sırasında Parlamento’da bulunan ve sivil polisler tarafından bir arabayla olay yerinden uzaklaştırılan Başbakan Theresa May, “hastalıklı ve ahlakdışı” olarak nitelendirdiği eylemin “özgürlük, demokrasi ve ifade özgürlüğü” değerlerine saldırı olduğunu ifade etti. Saldırılara müdahale eden polislere teşekkür eden May, “Böylesi saldırılar başarısız olmaya mahkûmdur” dedi.

Metropolitan Polisi Terörle Mücadele Departmanı’ndan Mark Rowley, “saldırganın kim olduğunu bildiklerini ve saldırının uluslararası ve İslamcı terörle bağlantılı olduğunu düşündüklerini açıkladı. Rowley polis memuru Palmer için oldukça duygusal bir konuşma yaptı: “Bugün mesaisi bitince evine döneceğini düşünerek işe gelen biriydi.”

İngiliz medyasına yansıyan haberlere göre; kardeşini 2002’da Bali’de yaşanan terör saldırısında kaybeden Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, Palmer’ı hayata döndürmek için suni teneffüs yaptı.

İngiliz The Daily Mail gazetesinin yayınladığı görüntülere, yayaların arasına dalan araçtan kurtulmaya çalışan bir kişinin kendini Thames Nehri’ne attığı yansıyor. Üç kişinin feci şekilde can verdiği köprüden atlayan kadının mucize eseri sağ kurtulduğu belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde