Londra'da 27 katlı binadaki yangında korkunç tablo: Bebekleri camdan attılar

Londra'da 27 katlı binadaki yangında korkunç tablo: Bebekleri camdan attılar

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 27 katlı bir bina alevler içinde kaldı. 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı

Londra'da 27 katlı binadaki yangında korkunç tablo: Bebekleri camdan attılar
16px
24px
14.06.2017 14:31
ABONE OLgoogle

İngiltere'nin başkenti Londra’nın batısındaki Latimer Road’da bulunan 27 katlı Grenfell Kulesi’nde yerel saat ile 01:00 sıralarında yangın çıktı. Yangına patlayan bir buzdolabının neden olduğu sanılıyor.

İhbar üzerine bölgeye yaklaşık 40 itfaiye aracı ile 200’den fazla itfaiyeci sevk edildi.

Bölgede yaşayanlar, binanın belediyeye ait bir sosyal konut olduğunu belirtti. Görgü tanıkları binada yaşayan çok sayıda kişiden haber alınamadığını ve yangının başlangıcında binada mahsur kalan bazı kişilerin de pencerelerden atladığını söyledi. 

Bazı ailelerin bebeklerini yanmaktan kurtarmak için aşağıya bıraktığı iddia ediliyor. Londra polisi, en az altı kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100’den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü.

Londra İftaiyesi Müdürü Dany Cotton, yangında kaç kişinin hayatını kaybettiği ile ilgili soruya “kaç kişinin kayıp olduğu konusunda hiçbir fikrimiz yok” diye konuştu.

Duman zehirlenmesinin de aralarında bulunduğu çeşitli yaralanmalarla bazı insanların tedavi altına alındığı belirtildi. Londra Ambulans Servisi, yangından etkilenen 74 kişinin çevredeki 5 hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

'ÇIĞLIK SESLERİ GELİYOR'

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; üst katlarda mahsur kalan bina sakinlerinin yardım çığlıkları duyuluyordu.

Yatak çarşaflarını birbirine bağlayarak alevlerden kurtulmaya çalışanların bulunduğu da gelen bilgiler arasında…

Görgü tanıkları tamamı alevler içinde kalan yüksek katlı apartmandan çığlık sesleri geldiğini ve kurtarılmayı bekleyen çok sayıda kişi olduğunu gördüklerini söyledi

Londra İtfaiyesi Müdürü Dany Cotton yaptığı açıklamada, "29 yıllık meslek hayatımda böylesine bir yangın görmedim. Bina ikinci katından yukarıya doğru yanıyor. Şu an yangına 40 itfaiye aracı ve 200'ün üzerinde itfaiyeciyle müdahale ediliyor. Üzülerek belirtmeliyim ki yangında hayatını kaybedenler var. Binanın büyüklüğü ve yapısı nedeniyle can kaybı sayısı henüz kesin değil. Yangının sebebi ise halen belli değil." dedi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan görgü tanıkları, binanın içinde yardım isteyen insanlar gördüklerini, bazılarının ailelerini arayarak yangın merdivenlerinde de yangın olması nedeniyle binadan çıkamadıklarını söylediğini anlattı.

6 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ AÇIKLANDI

Londra polisi, başkentin batısındaki Latimer Road semtinde bulunan binada şimdiye 6 kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artmasının beklendiğini duyurdu. Polis, yetkililerin ölü sayısına ilişkin net bilginin ve hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespitinin vakit alabileceğine dikkati çekti.

Güvenlik yetkilileri ayrıca binada ikamet eden ve yangından kaçanlar ile bölgedeki konutlardan tahliye edilenlerin Walmer Caddesi'ndeki Ragbi kulübünde kurulan geçici yardım merkezine giderek yetkililere güvende olduklarını bildirmesini istedi.

Yangın, 40 itfaiye aracı ile 200’den fazla itfaiye erinin müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı ancak 10,5 saat süren çalışmalara rağmen hala tam olarak söndürülemedi.

'ÇÖKME TEHLİKESİ YOK' AÇIKLAMASI

Londra İtfaiyesi, binanın bu aşamada çökmeye karşı güvenli olduğunu bildirerek, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin içeride kalanları sistematik şekilde aramayı sürdürdüğünü aktardı.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde