Leyla Alaton'dan Erdoğan'ı kızartan söz

Leyla Alaton'dan Erdoğan'ı kızartan söz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlar, erkekler, fıtrat ve ‘feministlerin anneliği reddettiği‘ne dair ‘vecize‘leri tepki çekerken Leyla Alaton da tartışmaya ilginç bir ‘anekdot‘la katıldı.

Leyla Alaton'dan Erdoğan'ı kızartan söz
16px
24px
25.11.2014 13:39
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kadınlar, erkekler, fıtrat ve ‘feministlerin anneliği reddettiği‘ne dair ‘vecize‘leri tepki çekerken, ALARKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton da tartışmaya ilginç bir ‘anekdot‘la katıldı.

Alaton, başbakanlığı döneminde Erdoğan’a ”Sizi çok feminist buluyorum” dediğini ve sonrasında yaşananları anlattı.

‘Kompliman olduğunu sonra anladı’

Antalya’da Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin toplantısında konuşan Alaton, şunları aktardı:

”İki sene evvel bir toplantıda o zaman başbakandı kendileri, ben kalkıp ‘Sizi çok feminist buluyorum’ dedim. ‘Çünkü bu kadar güçlü ve hepimizin bildiği, çok ciddi güçte olan bir karakterle beraberseniz, eşiniz çok güçlü bir kadın. Bu da sizi otomatikman feminist yapar’ dedim kendisine. Biraz kızarmıştı falan, ama sonra bir kompliman olduğunu anladı. Hakikaten bir kompliman olarak bunu söyledim ve bence çok büyük bir kompliman erkeğin feminist olması.”

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan Kadem’in Kadın ve Adalet Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade, eşdeğer olabilmektir. Yani adalettir. Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir” demişti. Cumhurbaşkanı, ”Feministler anneliği kabul etmiyor” diye bir cümle de kurmuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde