Land Rover Türkiye’de sanık sandalyesine oturacak

Land Rover Türkiye’de sanık sandalyesine oturacak

Türk iş adamı Engin Yakut’un motor ve şanzıman arızası yüzünden kullanılamaz hale gelen yeni Range Rover araçlar için İngiliz üretici Land Rover Company’ye açtığı dava, 17 Eylül 2015’te görülecek.

Land Rover Türkiye’de sanık sandalyesine oturacak
16px
24px
18.03.2015 10:41
ABONE OLgoogle
Türk iş adamı Engin Yakut’un motor ve şanzıman arızası yüzünden kullanılamaz hale gelen yeni Range Rover araçlar için İngiliz üretici Land Rover Company’ye açtığı dava, 17 Eylül 2015’te görülecek. Davadan geri çağırma kararı çıkarsa dünyadaki bütün araçlar toplanabilecek.

Türk avukat ve iş adamı Engin Yakut, sıfır kilometre satın aldığı yeni Range Rover Vogue aracı şanzıman hatasından kullanılamaz hale gelince Land Rover Company’e toplatma ve geri çağırma davası açmıştı. 9 araçta daha benzer sorunlar tespit edip, araç sahiplerinin de vekaletini alan Yakut ve avukat Candaş Gürol’un ayıplı ve kusurlu araçların geri çağrılması için İngiliz üretici Land Rover Company’e karşı açtığı toplatma davası için tarih belli oldu. İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi, davayı 17 Eylül 2015 tarihinde görecek.

DÜNYADAKİ BÜTÜN LAND ROVERLAR TOPLANABİLİR

Dava dünya medyasında da geniş yer bulurken, iş adamı konuyu Avrupa Birliği Parlamentosu ve AB Komisyonu’na da taşıdı. Yakut, Türkiye’de davayı kazanırsa "hukuki tanıma ve tenfiz " yoluyla dünyadaki bütün Land Rover’ları toplama hakkını da elde edecek.

Range Rover Vogue model araçların hemen hemen hepsinde motor ve şanzıman arızası olduğunu iddia eden Engin Yakut, bu araçlardan 9 tanesindeki arızayı hukuken tespit ettiklerini belirterek, “Türkiye’de çok sayıda yeni kasa Range Rover Vogue model araçlar satılıyor. Bu araçların hemen hemen hepsinde motor, şanzıman ve kartel arızaları var. Biz bu araçların 9 tanesini hukuken tespit ettik. Bir tanesini aldım, yolda seyir halindeyken motorun vidaları iyi sıkıştırılmadığı için hayati bir tehlike atlattık. İngiltere Land Rover Company şirketine karşı dünyada Türk tüketici tarihinde toplatma ve geri çağırma kararı vermesi için bir mahkeme açtık. 1. İstanbul Tüketici Mahkemesi, İngiltere’ye 17 Eylül 2015 tarihine bir davetiye gönderdi. Biz avukatlarıyla beraber bu davaya katılmalarını bekliyoruz” dedi.

Yakut, davayı kazandıkları takdirde Türkiye’deki tüm Range Roverlar’ın toplatılabileceğini belirterek, “Bu davaya kazanırsak Türkiye’deki tüm Range Roverlar’ın toplatılması gündeme gelecek. Hatta dünyadaki bütün Range Rover Vogue model yeni kasa araçların hepsini toplatabilme hakkını elde edeceğiz" diye konuştu.

Range Roverlar’ın trafikte tehlike saçtığını iddia eden Yakut, “Motorunda ciddi bir arıza olan araçların trafikte geziyor olmaları büyük bir skandaldır. Her an trafikte zincirleme kaza olabilir. Bu amaçların Türkiye’deki ithalatının durdurulması ve Karayolları Uygunluk Belgesi’nin iptal edilmesi için hükümetimizi göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“17 EYLÜL’DE SANIK SANDALYESİNE OTURACAK”

2015 tarihinde Land Rover Company’in Türk mahkemelerinde yargılanacağını kaydeden Yakut, “İstanbul Tüketici Mahkemesi mahkememiz ara kararı verdi. Celp gönderdi. Davayı kabul etti. 17 Eylül 2015 tarihinde İngiliz üretici devi, dünya otomobil devi Türk mahkemelerinde sanık sandalyesinde yargılanacak. Bu davayı AB Komisyonu ve AB Parlamentosu’na da taşıdık. Resmi müracaatlarımızı yaptık” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde