LC Waikiki’de maaşlar ‘bir tık’ yukarı çekilecek

LC Waikiki’de maaşlar ‘bir tık’ yukarı çekilecek

LC Waikiki’de çalışanlara artan asgari ücret nedeniyle maaş ayarlaması yapılacak.

LC Waikiki’de maaşlar ‘bir tık’ yukarı çekilecek
16px
24px
31.01.2016 07:44
ABONE OLgoogle
LC Waikiki’de çalışanlara artan asgari ücret nedeniyle maaş ayarlaması yapılacak. Grubun perakende kanalında çalışan 20 bin asgari ücretlinin maaşı 1.300 liraya yükseltilirken geri kalan 5 bin kişinin maaşı da grubun patronu Vahap Küçük’ün deyimiyle ‘bir tık’ yukarı çekilecek

Türkiye’nin en büyük hazır giyim markası olan LC Waikiki’de 25 bin kişi çalışıyor. Bunların yarısına yakını kadın. Tedarikçilerle birlikte hesaplandığında istihdam sağlanan kişi sayısı 100 bini geçiyor. Asgari ücretin 1.300 liraya yükselmesinin ardından LC Waikiki çalışanlarına maaş ayarlaması yapılacak. Geçen yıl 7.5 milyar TL’ye yakın ciro yapan şirkette çalışan 20 bin asgari ücretlinin fiyatı 1.300 liraya yükseltilirken geri kalan 5 bin kişinin maaşı da grubun patronu Vahap Küçük’ün deyimiyle ‘bir tık’ yukarı çekilecek. Çalışanların performanslarının da göz önünde bulundurulacağı maaş artışı Şubat ayında gerçekleştirilecek.
 
Allah göstermesin!
 
Asgari ücretteki artışın sebep olacağı maliyet artışını göğüsleyeceklerini ve kimseyi bu yüzden işten çıkarmayı düşünmediklerini belirten Vahap Küçük, “Allah göstermesin işten eleman çıkartmayı... Biz eleman çıkartmayacağız. Onun yerine verimliliğe odaklanacağız, daha nitelikli eleman alacağız. Bizim perakende kanalında 25 bin çalışanımız var. Bunların 20 bini asgari ücretli. Maaş dışında prim sistemimiz de var. Asgari ücret artışını çalışanlarımızın maaşlarına yansıtacağız, prim sistemimiz de devam edecek” dedi.
 
Sineye çekeceğiz
 
Gerek şirkette gerek mağazalarda verimliliği yakalayarak maliyetleri en aza indirmeyi planladıklarını sözlerine ekleyen Vahap Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonuçta asgari ücretin 1.300 TL’ye yükseltilmesinden doğacak maliyet artışını sineye çekmiş olacağız. Sadece asgari ücretli çalışanlarımızın maaşında ayarlama olmayacak, bunun domino etkisi de yaşanacak. Zira 1.300-1.400 lira maaş alanlar da var. Şimdi onların da maaşlarını bir tık yukarı çıkaracağız.”
 
Vahap Küçük, 2016 yılında verimliliğe odaklanarak asgari ücret artışından kaynaklanan maliyet artışını gögüsleyeceklerini ifade etti.
 
Mağaza sayısı 600’ü geçti
 
LC Waikiki, 1985 yılında Fransa’da çıktığı marka yolculuğuna, 1997 yılından beri LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş. çatısı altında Türk markası olarak devam ediyor. 28 ülkede 600’ü geçen mağazada uygun fiyatlı ürünleriyle tüketiciye ulaşan şirketin temelleri, Safranbolulu Dizdar ailesi ile Malatyalı Küçük ve Kısacık aileleri tarafından 1988 yılında atıldı. Arnavutluk, Bangladeş, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Güney Irak, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Irak, Makedonya, Mısır, Polonya, Romanya, Rusya ve Ukrayna’da iştirakleri bulunuyor. LC Waikiki, yurt dışı yatırımlarına 2009 yılında Romanya’dan başladı. 2014 yılında 100’üncü mağazayı Mostar’da açtı. Şirket; 2023’te yurt içinde 500, yurt dışında 1.000 mağaza hedefi koydu.
 
Patron şirketi değiliz
 
VAHAP Küçük, daha önceki röportajlarımızda Türkiye’nin en kurumsal 10 şirketinden biri olduklarını belirtti. “Asla patron şirketi olmadık” diyen Küçük, şu değerlendirmeyi yapmıştı: “Biz hızlı büyüyen ve sadece 10-15 yıl yaşayan kavak ağacı değil yavaş ve sağlam büyüyüp asırlarca yaşayan çınar ağacı olmayı hedefledik. Mütevazı bir hayat tarzını kendimize ilke edindik. Patron patronluğunu, yönetici yöneticiliğini yaptı. Kuruluşumuzdan itibaren evrensel değerleri dikkate aldık.”
Necla Dalan/Vatan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde