Kutman-Ofer ikilisine kötü haber

Kutman-Ofer ikilisine kötü haber

Kuşadası'nda tartışmalara yol açan Kuşadası Limanı imar planı donduruldu

Kutman-Ofer ikilisine kötü haber
16px
24px
06.12.2010 12:47
ABONE OLgoogle

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra Kuşadası'nda tartışmalara yol açan ve iptal edilmesi için 14 bin imzanın toplandığı Kuşadası Limanı'ndaki yeni imar planıyla ilgili sürecin dondurulduğu açıklandı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Kuşadası'nda gerçekleştirilen toplantının ardından tartışılan ve tepki çeken Kuşadası Limanıyla ilgili yeni imar planının dondurulduğunu açıkladı.

Kuşadası kamuoyunda tepkiye yol açan yeni imar planıyla ilgili gelişmeler Kuşadası Ticaret Odası'nda Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Kuşadası kamuoyunun büyük ilgi gösterdiği toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Kuşadası Liman Platformu üyeleri, çeşitli siyasi partilerin ilçe ve il başkanları, bazı il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri, Kuşadası Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çeşitli meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Kuşadası Limanı ile ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan Kuşadası Kruvaziyer Limanı ve Koltuk Limanı, 1/5000 ölçekli nazım plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği kararına Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Liman Platformu, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından yapılan itirazlar değerlendirildi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç ile Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ortak bir açıklama yaptı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Türkiye'de kruvaziyer turizmin büyük önem taşıdığını ve bu önem içerisinde ilk sırayı Kuşadası Limanı'nın aldığını belirterek, "Kruvaziyer turizmi ve Kuşadası Limanı çok önemli. Bu toplantı yeni imar planının ardından yaşanan tartışmalarda tarafların birbirini anlaması açısından son derece başarılı geçti ve ortak bir noktada buluşulması için önemli bir mesafe alındı. Net olarak Belediye Başkanı Sayın Altungün'ün yaklaşımları ile ortak bir noktaya varılması için olumlu görüşmeler yapıldı. Bu amaçla, yeni imar planıyla ilgili süreci ve işlemleri dondurduk" dedi.

Bakanlık, belediye ve limanı işleten firmanın katılımıyla yeni imar planının oluşturulması yönünde bir araya geleceklerini anlatan Önder Kıraç, şöyle konuştu: "Kuşadası halkının evet diyeceği bir noktaya gelinmesi için taviz verilecek. Bundan sonra yapılacak yeni imar planı ele alınacak ve toplantılarda her kesimin kabul edeceği bir planı oluşturacağız. Tartışmaya konu olan imar planıyla ilgili işlemleri dondurduk. Kuşadası halkının da kabul edeceği yeni bir plan yapacağız."

YENİ PLAN OLUŞTURULACAK

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Kuşadası Limanı ile ilgili ortaya konulan yeni imar planına 14 bin imza ile gösterilen reaksiyona bakanlığın gösterdiği hassasiyetle önemli bir noktaya gelindiğini söyledi. Sayın Müsteşarın açıkladığı gibi bu toplantıda yapılan görüşmeler sonucu yeni imar planıyla ilgili sürecin dondurulduğunu anlatan Altungün, sözlerine şöyle devam etti: "17 Aralık tarihinde yeni imar planı oluşturmak için bakanlık, belediye ve firma yetkilileri bir araya geleceğiz. Amacımız hem kruvaziyer turizmin gelişimini hem de Kuşadası'nın çıkarlarını yansıtacak yeni bir plan oluşturmak."

Bilindiği gibi, yıllardan beri Kuşadası'nda tartışmalara yol açan Kuşadası Limanı'nda mahkemelik olan mevcut işyerlerinin yanında son olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yeni bir imar planı hazırlanmış ve plan ile aralarında Kuşadası Balıkçı Barınağı ile sahil bandında Atatürk Anıtı'na kadar olan bir bölüm imara açılmıştı. Bakanlığın bu yeni planının ardından Kuşadası Belediyesi'nin de içinde bulunduğu Kuşadası Liman Platformu oluşturulmuş ve planın iptal edilmesi için imza kampanyası başlatılmıştı. Kısa sürede 14 bin imza toplanmış ve bu imzalarla birlikte Kuşadası Belediyesi başta olmak üzere çeşitli meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yeni imar planına itiraz etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde