Kurtlar Vadisi'nin efsane oteli kapandı mı!

Kurtlar Vadisi'nin efsane oteli kapandı mı!

Kurtlar Vadisi'nin efsane zamanlarında konsey toplantılarının yapıldığı yer olarak ünlenen otele ne oldu?

Kurtlar Vadisi'nin efsane oteli kapandı mı!
16px
24px
22.06.2017 11:25
ABONE OLgoogle

Konaklama sektöründe Nisan ayında Türkiye genelinde ve özellikle de İstanbul’da yaşanan doluluk artışı umut verdi. Son iki yıldır düşük talep nedeniyle zor günler geçiren İstanbul otelleri, bu artışla moral bulurken, gelirlerdeki düşüşün sürdüğüne dikkat çekmeden de edemiyorlar. Bu arada İstanbul'da pek çok otel kapılarını kapatmaya veya hizmetlerine ara vermeye devam ediyor. 

Aslında otellerin kapanıp kapanmadığını anlamak güç. Çünkü bazıları personelini bir süreliğine ücretsiz izine gönderip renovasyona başlamış durumda. Böylesi duraklama dönemlerini renovasyon çalışmalarıyla geçirmeyi tercih etmek eğer sermaye varsa en akıllıcası. Çünkü turistik bir işletme tam kapasite çalışırken içerisinde misafirlerle renovasyon yapmak hem kolay olmuyor hem de müşteriler açısından sıkıntı yaratıyor.

İşte, bu otellerden biri de Üsküdar sahilindeki Sözbir Royal Residence Hotel. Paşalimanı Caddesi üzerinde Boğaz manzaralı bir konuma sahip otel bölgedeki önde gelen tesislerden. Otelin kapandığına ilişkin duyumlar üzerine soruşturma yaptık. 

Otelin telefonları cevap vermiyor, internetteki rezervasyon kanallarında da 'satışa kapalı' durumda. Bazı sektör temsilcileri otelin kapandığını duyduklarını söylüyor, hatta otelin yılbaşından bu yana kapalı olduğunu söyleyenler var. 

Otelin Genel Müdürü Serhan Sözbir'e durumun ne olduğunu sorduğumuzda ise kapanmadıklarını, tadilata girdiklerini söyledi ve başka bir bilgi vermek istemedi. 

Hiçbir işletmenin kapanmasını elbette biz de istemeyiz. Sözbir Otel devam mı edecek, yoksa binada başka bir firma mı hizmet verecek hep birlikte bekleyip göreceğiz…

Sözbir Otel, Kurtlar Vadisi'nin efsane zamanlarında konsey toplantılarının yapıldığı yer olarak ün yapmıştı. Mehmet Karahanlı, Testere Necmi, Kılıç gibi isimlerle ün salmıştı....

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde