Kriz çıktı! Migros o ürünleri toplatıyor!

Kriz çıktı! Migros o ürünleri toplatıyor!

İsviçreli perakende mağazası Migros, Alpler'de satışa sunulan kahve kremasının üzerinde bulunan Hitler ve Mussolini resmi için özür diledi.

Kriz çıktı! Migros o ürünleri toplatıyor!
16px
24px
22.10.2014 19:56
ABONE OLgoogle
İsviçreli perakende mağazası Migros, Alpler'de satışa sunulan kahve kremasının üzerinde bulunan Hitler ve Mussolini resmi için özür diledi.  Migros sözcüsü açıklamalarında yapılan hatanın farkında olduklarını ve satışa çıkmış olan kremaların geri toplatılması için çalışma başlattıklarını belirtti. Ürün görüntüsünün tekrar tasarlanıp satışa sunulacağını belirten Migros'un Labels'e ait kremaları online markette satmadıklarını, sadece sipariş veren cafe ve restoranlara gönderildiğini açıkladı.
 
TÜRKİYE İLE BİR BAĞLANTISI BULUNMUYOR
 
Türkiye’deki Migros’un isim babası İsviçreli Migros ile hiçbir bağlantısı bulunmuyor. Türkiye’deki Migros’un isminin nereden geldiğinin hikayesi ise şöyle: 1954'te dönemin hükümeti İsviçre'de satış arabaları ile dağıtım ve ucuzluk sağlayan Migros'un iyi bir sistem olduğunu tespit ederek, bunun bir örneğinin Türkiye'de kurulmasını istedi. İsviçre'ye ziyaretlerde bulunuldu ve sistemi incelendi. 1954 yılında İsviçre Migros, İstanbul Belediyesi, Toprak Mahsulleri Ofisi, Et ve Balık Kurumu, Ziraat Bankası'nın ortaklıkları ile Migros Türk, 500 bin TL ödenmiş sermaye ile resmen kuruldu.

30 Eylül 1955'te 20 Migros satış arabası Galata Köprüsü'nden geçerek İstanbullu tüketiciler ile tanıştı. Her semte tek fiyat ve standart ürünler götürmeye başladılar. Migros 1971 yılında ilk modern süpermarketi Şişli'de açtı.  1974 yılında İsviçre Migros Türkiye'den ayrılmak istedi. Koç Holding Kurucusu ve Şeref Başkanı Vehbi Koç, ilklerin markası Migros'u yaşatmak için hisselerin Koç tarafından devralınmasını sağladı.
 
KOÇ GRUBU ELİNDEN ÇIKARMIŞTI
 
Koç Grubu 2008 yılında Migros’taki hisselerini BC Partners’a satmıştı. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Endüstri Holding, Migros’un yüzde 40.25 hissesinin almak için BC Partners ile görüşmelere başladığını duyurmuştu. Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde