Kriz Kemer’i de vurdu, 393 dükkan boş kaldı

Kriz Kemer’i de vurdu, 393 dükkan boş kaldı

Türkiye son 30 yılın en kötü turizm sezonunu yaşıyor.

Kriz Kemer’i de vurdu, 393 dükkan boş kaldı
16px
24px
26.06.2016 19:05
ABONE OLgoogle
Rusya ile yaşanan kriz ve artan terör olayları nedeniyle ciddi kayıplarla karşılaşan turizmci zorda. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Göynük, Çamyuva, Tekirova ile birlikte Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi Kemer’de boş dükkan sayısının 393 olduğunu söyledi.

“Kemer’de 5 yıldızlı 200 otel ve tatil köyünün 60’ı kapalı” diyen Dere, geçen yıl Antalya’nın 13 milyon turist ağırladığını söyledi. Dere, ortaya çıkan sorun ve çözüm önerilerini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a dosya halinde sunduklarını kaydetti.

Yetkililerden çözüm bekliyorlar

Yetkililere gönderilen raporda Kemer’de ilçe merkezinde 170 dükkanın boş olduğu belirtildi. İlçeyi boydan boya kat eden Atatürk Bulvarı’nda 44, yine ilçenin önemli ticaret akslarından Cumhuriyet Bulvarı’nda 48 dükkanın kapalı. Geçen yıl ’iğne atsan yere düşmez’ noktasında kalabalıkların yaşandığı Barlar Sokağı’nda 5, Liman Caddesi’nde 11 dükkanın kapalı olduğu raporda yer aldı. İlçe merkezinin yanı sıra, Çamyuva’da 114, Tekirova’da 52 ve Göynük’te 57 dükkanın boş olduğu belirtildi.

Dere, Alanya ve Manavgat’ta da otellerin doluluk oranının yüzde 25 civarında olduğunu söyledi. Esnaf ve sanatkârın kısa vadede tüm vergi, SGK ve kredi borçlarının 1 yıl ertelenmesini ve banka hesaplarındaki e-hacizlerin kaldırılmasını istedi. Dere, turizm sektörünü canlandıracak çeşitli adımlar beklediklerini söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde