Koza İpek'e operasyona tepkiler: Bu gidişatın sonu hayırlı olmayacaktır

Koza İpek'e operasyona tepkiler: Bu gidişatın sonu hayırlı olmayacaktır

Koza İpek Holding'e sabah saatlerinde başlayan operasyonla ilgili siyasiler de değerlendirmelerde bulundu. İşte o tepkiler...

Koza İpek'e operasyona tepkiler: Bu gidişatın sonu hayırlı olmayacaktır
16px
24px
01.09.2015 10:38
ABONE OLgoogle
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınını Twitter’dan değerlendirdi. “Bugün’ü polis bastı” diyen Dündar, “Gazetenin bugünkü manşetine dikkat! ‘Akçakale sınırında IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı belgelendi’ “ ifadelerini kullandı.

Bugün gazetesinin manşetinde, Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı’nda IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatının belgeleri ve fotoğraflar yer alıyor.

TGS: KOZA-İPEK GRUBUNA YAPILAN BASKIN, SUSTURMA OPERASYONUDUR

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) Twitter hesabından yapılan açıklamada da, “Koza-İpek grubuna yapılan baskın bir gözdağı ve susturma operasyonudur. Tüm üyelerimizi tepki göstermeye çağırıyoruz.” denildi.

PINAR TÜRENÇ: BASKIN MEDYAYA GÖZDAĞI VE YILDIRMA AMAÇLI

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, medya kuruluşlarının teröre destek vermekle suçlanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek “Bunun seçim giden şu 60 günde medya kuruluşlarına baskın, yıldırma, gözdağı amaçlı olduğunu düşünmeden de edemiyorum.” dedi.

Türenç, Kanaltürk Televizyonu’nun canlı yayınına katılarak operasyonlara ilişkin görüşlerini açıkladı. Operasyonların ne zamandan beri beklendiğini anlatan Türenç, “Son Bakanlar Kurulu’ndaki yeni oluşumla zaten bunun daha hızlanacağı söylenmişti. Bazı medya kuruluşlarına el konulacağı, Mali Suçları Araştırma ekiplerinin (MASAK) bu tür adres gösterilen medya kuruluşlarına gideceği, mali baskınlarla yıldırma operasyonlarının yapılacağı bekleniyordu. Ben bunu ummuyordum. Çünkü bu kadar uluslararası alanda Türkiye’nin itibarının böylesine sarsılması için hareket edileceğini düşünmüyordum. Ama bu sabah uyandık ki İpek Grubu’na MASAK ekiplerince operasyon düzenlenmiş.” şeklinde konuştu.

‘MEDYA TERÖRE DESTEK VERMEZ’

“Baskınların yıldırma amaçlı olduğunu düşünmeden edemiyorum” diyen Türenç şöyle devam etti: “Seçime giderken medyaya hiza vermek ve medyanın belli bir amaç uğruna yayın yapması beklenen, istenen veya bu yolda alınan bir planlama diye düşünüyorum. Ama teröre destek veren medya suçlamasını da ben bir medya kurum başkanı olarak da kabul etmem mümkün değil. Medya teröre destek vermez, medya terörü lanetler ve açığa çıkaran bir mecradır. Hep şu söyleniyor: Medya teröre destek veriyor, mali destekte bulunuyor, yayınlarıyla onları halka sevimli gösteriyor. Dün akşam da bir yayın grubunda aynı şeyler konuşuldu. Ben dehşet içinde izledim, bu tv yayınlarının RTÜK tarafından, medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı tarafından izlenilmediğini düşünmüyorum. İzlenilmesi lazım ve bunun kanılarıyla ortaya konulmadığı taktirde bu kanallara büyük cezaların gelmesi lazım. Yayın cezalarının gelmesi lazım. Onlar yapılmıyor, tam aksine muhalif medyanın bazı organlarına sabah erken saatlerinde baskın ekipleri gidiyor. Bu tablonun demokrasilerde yeri yok. Demokrasinin hiçbir yerine sığdıramazsınız. Uluslararası alanda, platformda Türkiye’yi tam demokrasi ile yönetilen batılı uygar bir ülke diye gösteremezsiniz, kabul ettiremezsiniz. Umarım seçime giderken daha fazla bir şey olmaz. MASAK ekiplerinin bu aramasıyla da sonuçlanacağını umuyorum. Hep ummakla geçiyor hayatımız.”

Türenç, operasyonların diğer medya kuruluşlarına da sıçrayabilme ihtimalini değerlendirdi. Fauat Avni isimli Twitter kullanıcısının yazdıklarında bir çok kurumun isminin geçtiğini belirten Türenç, “O zaman onlara da.. Bu kabul edilemez. Dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez. Türk medyasının özgür, bağımsız olduğunu kabul ettiremezsiniz. Tepenizde böylesine bir demoklesin kılıcı sallanırken özgür haber, özgür medya düzeninin olduğunu kabul ettiremezsiniz. Bunu biz anlamak zorundayız, bunu aylardır, yıllardır söylüyoruz. Dilimizde tüy bitti. Medya özgür haber yapar, gerektiğinde yayınlar. Bu kadar açık, ama teröre destek veriyor gerekçesiyle medyanın suçlanmasını kabul etmemiz mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Başyurt: ‘IŞİD’e silah sevkıyatını ortaya çıkardığımız gün baskın yaptılar’

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek Medya Grubu’na polis eşliğinde baskın yapıldığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Başyurt, “İpek Medya Grubu’na polis eşliğinde gözdağı ve susturma operasyonu başladı. Holding merkezimize polis baskını yapıldı. Yazıklar olsun!. IŞİD’e silah sevkıyatını  ortaya çıkardığımız gün medya ve grubumuza baskın” ifadesini kullandı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: HÜKÜMETİ BİZİ DÜNYAYA REZİL ETMEMEYE DAVET EDİYORUM

genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medya organlarına yapılan baskına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Baskı devam ediyor dikkatle takip ediyoruz. Medyası susturulan ülkede demokrasiden söz edilemez. Hükümeti bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum.” dedi.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: SONU HAYIRLI OLMAYACAK

MHP Genel Başkanı DEVLET BAHÇELİ İpek Koza Holding’e yönelik operasyona ilişkin açıklama yaptı.

MHP Genel Merkezi’nde adaylık başvurusu yaptığı sırada konu hakkında konuşan Bahçeli şunları söyledi:

Basın üzerinde çok büyük baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük tedirginlik yaratacak davranışlar sergilenmektedir.
Bunlardan bir kötü örnek bugün gerçekleşmiş oluyor.
Bunu tasvip etmem mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır.

CHP'Lİ MAHMUT TANAL: BASINA YÖNELMİŞ OPERASYONLAR SİYASİ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da operasyona Twitter'dan tepki gösterdi.

Tanal, şunları yazdı:
Terör örgütlerine operasyon yapılamıyor.İstihdam yaratan,ülke ekonomisine katkı sunan yatırımcıya operasyon;Girişimci özgürlüğü tehdit eder
Basın halkın gözüdür,kulağıdır ve dilidir.Basına operasyon halkın haber hakkı,öğrenme hakkının ihlalidir.
İstanbul'da basına yapılan operasyonların yapıldığı alana gidiyorum.Özgür Basını halk adına savunmak insan hakkının gereğidir
Basına yönelmiş operasyonlar tamamen siyasidir;Hukuki değil.Bunu yapanlar hukuk önünde mutlaka hesap vereceklerdir.

AB BAKANI KONCA: DOĞRU BULMUYORUM

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ederek medyaya yönelik operasyonları doğru bulmadıklarını kaydetti.

ESKİ SPK BAŞKANI DOĞAN CANSIZLAR: MAKUL ŞÜPHE İLE HAREKET ETTİLER

Eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, "Bu olay makul şüphe kavramı da ele alınarak, 'Siz bir terör şirketine destek veriyorsunuz' iddiasıyla baskın yapıldı. Maddi bir kanıtı da gerek yok, makul şüphe ile hareket ettiler. Herhangi bir yardım operasyonu, terör örgütlerine destek şüphesiyle inceleme altına alınabiliyor" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde