Koza İpek'de atanan kayyumlar birbirine girdi!

Koza İpek'de atanan kayyumlar birbirine girdi!

Koza Holding’deki 5 kayyumdan 3’ü diğer ikisini şikayet etti

Koza İpek'de atanan kayyumlar birbirine girdi!
16px
24px
17.06.2016 04:22
ABONE OLgoogle
Koza Holding’te görev yapan 5 kayyumun arasında anlaşmazlık çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Akçil, başkan yardımcısı ve bir üye kayyum, diğer iki yönetim kurulu üyesi kayyum ile uyumlu çalışamadıklarını belirterek mahkemeye başvurdu. 

KOZA Holding’e atanan 5 kayyum arasında itilaf çıktı. Heyette yer alan 3 kayyum, “verimli ve uyumlu çalışmaları” engellendikleri gerekçesiyle kayyumlar Hikmet Keleş ve Hamza Yanık’ın görevlerine son verilmesi için Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Hakimlik bu talebi kabul etti.

Ancak soruşturmayı sürdüren savcı, verilen karara itiraz etti. İtirazı görüşen Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, kayyumlar Keleş ve Yanık’ın görevlerine son verilmesine ilişkin kararı kaldırdı. Kararda, iki kayyum hakkındaki verimli çalışmadıkları yönündeki iddiaların soyut olduğu kaydedildi.

Fethullahçı Terör Örgütü’ne finansman desteği sağladığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada Akın İpek’in sahip olduğu Koza İpek Holding Grubu’na kayyum atanmıştı. Kayyum heyetinde görev yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akçil, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayrullah Dağıstan ve Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yalçın, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak, kayyum heyetin yeniden yapılandırılmasını talep etti.

UYUMLU ÇALIŞAMIYORUZ

 3 kayyum, hakimliğe verdiği dilekçede, uyum içerisinde verimli çalışmalar yapıldığı anlatılarak, “Görevde olan diğer 2 kayyum, kayyum heyeti içerisinde uyumlu ve verimli çalışma yapılmasını engellemekte ve bu sebeple şirketlerin sağlıklı yönetilmesi ve soruşturma dosyasına katkı sağlanmasının olumsuz etkilenmektedir. Şirketlerin daha iyi yönetilmesi ve soruşturmanın daha sağlıklı yürütülebilmesi açısında kayyum heyeti yapısının yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir” denildi. 

2 YENİ İSİM GELDİ

3 kayyumun, heyetin yeniden yapılandırılması talebini Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, 7 Haziran tarihinde, “soruşturmanın daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla” kabul etti. Kararda, daha önce kayyum olarak atanan Hikmet Keleş’in tüm şirketler yönünden, Hamza Yanık’ın ise ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret AŞ hariç diğer tüm şirketler yönünden kayyumlık görevlerini karar tarihi ile sonlandırdı. Keleş ve Yanık’dan boşalan yerlere Avukat Süleyman Ünlü ile Avukat Bülent Yağmur görevlendirildi. 

SAVCI İTİRAZ ETTİ 

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına savcılık itiraz etti. İtirazı görüşen Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın itirazını kabul etti. Kararda, görevine son verilen kayyumların hangi gerekçe ile görevlerinin sonlandırıldığı hususunda bir açıklama bulunmadığı belirtilerek, “Diğer 3 kayyum ile verimli çalışmayacaklarına ilişkin soyut kabul ile yetinildiği, kararlar ile kayyumlık görevi için yeterliliği ve yetkinliği bulunduğu kabul edilen kişilerin durumlarında hangi olumsuz halin tespit edildiğinin dosya içeriği ile belirlenmediği de görülmüştür” denildi.
Mesut Hasan Benli/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde