Kovulan Savcı Bharara, Trump'ın hesaplarını mı inceliyordu

Kovulan Savcı Bharara, Trump'ın hesaplarını mı inceliyordu

ABD'de demokratlar, Savcı Preet Bharara'nın Başkan Trump'ın finansal ilişkilerini incelediği için kovulduğunu iddia etti

Kovulan Savcı Bharara, Trump'ın hesaplarını mı inceliyordu
16px
24px
14.03.2017 19:27
ABONE OLgoogle

ABD'de Demokrat Parti Üyesi Elijah Cumming, Savcı Preet Bharara'nın Başkan Donald Trump'ın yabancı hükümetlerle olan finansal ilişkileriyle ilgili bir dosya üzerinde çalıştığını ve bu nedenle kovulduğunu öne sürdü.

ABC News'e konuşan Cumming, "Başkan Trump'ın bu savcı tarafından yargılanmaktan endişelendiğine dair birçok soru işareti var" dedi. 

Rıza Sarraf'ın davasına bakan savcı Bharara kovuldu

ABD'nin yolsuzluklar konusunda en agresif ve açık sözlü hukuk adamlarından biri olarak kabul edilen Savcı Bharara, Kasım ayında Donald Trump'la bir araya gelmiş, sonrasında yaptığı açıklamada 'göreve devam etmeyi kabul ettiğini' açıklamıştı.

Savcı Bharara, Trump’ın telefonuna çıkmamış

Washington'da faaliyet yürüten bazı etik gruplar geçtiğimiz hafta Savcı Bharara'ya bir açık mektup yazmış, Trump'ın yabancı hükümetlerle finansal ilişkilerinin incelenmesini istemişti.

Trump, Rıza Sarraf'ı tutuklatan Savcı Bharara'nın istifasını istedi

Ancak Trump, cuma günü Bharara'nın aralarında olduğu 46 savcıdan istifasını talep etti. Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Bharara ise "İstifa etmedim. Dakikalar önce kovuldum. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı profesyonel iş hayatımın sonsuza dek en büyük onuru olacak" dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde