Kos'ta yıkılan minarenin altında kalan Türk öldü

Kos'ta yıkılan minarenin altında kalan Türk öldü

Minare yıkıldığı sırada caminin yanındaki kafeteryada oturan 39 yaşındaki Sinan Kurtoğlu isimli Türk ile İsveç uyruklu bir turist enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Kos'ta yıkılan minarenin altında kalan Türk öldü
16px
24px
21.07.2017 11:26
ABONE OLgoogle

Ege Denizi'nde, saat 01.31'de merkez üssü Gökova Körfezi'nin Bodrum açıkları olan deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 6.6 olarak açıkladı.
 
 DEPREME KOMŞU'DA YAKALANDI

Deprem, komşu Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nı da vurdu. İstanköy Adası'nda yayın yapan "www.vimatisko.gr" internet istesinin haberine göre depremde İstanköy şehir merkezindeki Cezayirli Hasan Paşa Camisi'nin minaresi yıkıldı.

Minare yıkıldığı sırada caminin yanındaki kafeteryada oturan 39 yaşındaki Sinan Kurtoğlu isimli Türk ile İsveç uyruklu bir turist enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. 100'e yakın yaralanın olduğu adada, onlarca evin de hasar gördüğü belirtildi.

Halen faaliyette olan cami, 1724 yılında Defterdar İbrahim Efendi tarafından yapılan, Platani köyündeki cami ile birlikte adada açık olan ve namaz kılınabilen iki camiden biri durumundaydı.
 
FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Depremin ardından bugün Yunanistan'ın İstanköy Adası ile Bodrum arasında karşılıklı olarak yapılacak feribot seferlerinin de İstanköy Limanı'nda oluşan hasar nedeniyle durdurulduğu bildirildi.

 İstanköy Adası'ndaki yaklaşık 80 Türk turist arasında yaralıların bulunması nedeniyle, sabah Asım Kaptan Feribotu İstanköy'e gönderildi. Buradaki Türk turistlerin alınarak Bodrum'a getirileceği belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde