Konya'da yapılan operasyonda yeni bir skandal

Konya'da yapılan operasyonda yeni bir skandal

Devleti 350 milyon lira zarara uğratmaktan hapse mahkûm olan Nusret Argun'un iddialarıyla Konya'da yapılan operasyonda yeni bir skandal yaşandı.

Konya'da yapılan operasyonda yeni bir skandal
16px
24px
02.08.2015 07:18
ABONE OLgoogle
Devleti 350 milyon lira zarara uğratmaktan hapse mahkûm olan Nusret Argun'un iddialarıyla Konya'da yapılan operasyonda yeni bir skandal yaşandı. Tanık Hüseyin Uğur Özteke, dönemin Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin'in davetiyle katıldığı yemekteki ballı muzlardan Argun'a kumpas yapılacağı sonucuna vardığını söyledi. Savcı da akla ziyan bu ifadeleri iddianameye delil diye koydu.

Türkiye, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından yoğun algı operasyonlarına muhatap kaldı. Konya merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyona, ihaleye fesattan 170 yıl hapse mahkum olan Nusret Argun'un iftirası gerekçe gösterildi. Skandallarla dolu iddianame, tamamen tanık ve müştekilerin beyanlarından oluşuyor. İddianamede ‘terör örgütü' suçlaması var ancak bunu destekleyecek hiçbir delil ve eylem yok.

Savcının sözde ‘terör örgütüne' dayanak yaptığı bu ifadelerin çelişkili ve ciddiyetten uzaklığı dikkat çekiyor. Tanık olarak dinlenen Hüseyin Uğur Özteke, dönemin Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin'in kendisini yemeğe çağırdığını belirterek, bu yemekte gördüğü ballı muzlardan çok etkilendiğini ve buradan Nusret Argun'a kumpas kurulacağı sonucuna vardığını ileri sürdü. Savcının delil olarak iddianameye koyduğu Özteke'nin ifadesi şöyle: “Masaya oturdum. İlk dikkatimi çeken yemek, meyve ve tatlılar adına muhteşem bir görüntü vardı. Hatta hiç unutamadığım muzun dilimlenerek üzerine bal dökülmüş hali beni oldukça etkiledi ve korkuttu. Çünkü bu yemek alelade bir yemek değildi.”

Konya merkezli 19 ilde geçtiğimiz 22 Mayıs'ta düzenlenen algı operasyonunda işadamı, avukat ve polislerin de aralarında bulunduğu 74 kişi hakkında ‘Terör örgütü kurma ve yönetme, üye olmak, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçlamalarıyla hazırlanan iddianame Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Argun'un şikayeti üzerine yapılan algı operasyonu, hazırlanan iddianame ile çöktü.

TEKZİP EDİLEN HABERLERLE ÖRGÜT KURULMUŞ

Savcının daha önce havuz medyasında çıkan ve mahkeme kararları ile tekzip edilen haberlerde geçen ifade ve kavramlar üzerinden örgüt inşa ettiği görülüyor. Savcı, Ankara'da yaşanan bir hırsızlık olayı üzerinden kurgulanan kumpası da dayanak olarak gösteriyor. Geçtiğimiz yıl görevi kötüye kullanma ve görev sırrını açıklama suçundan gözaltına alınan polis Seyyit Akşit'in tehdit ve baskıyla Hizmet Hareketi aleyhinde ifade vermeye zorlandığı ortaya çıkmıştı.

Akşit, kendisine verilen ‘hırsızlık' suçundan kurtarma sözü yerine getirilmeyince savcıya mektup yazarak kumpası deşifre etmişti. Yine bu dosyada adı geçen ve daha önce 1 ton uyuşturucu ile birlikte yakalanan Kadir İnan isimli şahsın “Seyit benden uzaktan kumandalı bomba istedi. Bu bombayla paralel yapıya kumpas kuran ekibin kullandığı bir server'ın patlatılacağını, bunu da devlet için yaptığını anlattı.” şeklinde ifadeleri yer almıştı. Savcı, kumpas olduğu ortaya çıkan sabıkalı şahsın asılsız iddialarını da dayanak gösterdi.

İddianameye giren bir diğer ifade de eski Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'a ait. Okudan, Konya'da yeni kurulacak üniversite için kendisinden yer istendiğini ancak istenilen yeri vermediğini kaydetti. Daha sonra Argun'a yönelik operasyonda tutuklandığını belirtti. 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası kendilerine cemaatin operasyon yaptığı yönünde kanaatin oluştuğunu söyleyen Okudan, “Bu konuda kesin bir şey söylemem tabii ki mümkün değildir.” sözlerini de beyanlarına ekledi.

Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde