Konya'da şok operasyon: 80 iş adamı gözaltında

Konya'da şok operasyon: 80 iş adamı gözaltında

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü “paralel yapı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Konya merkezli birçok ilde operasyon başlatıldı.

Konya'da şok operasyon: 80 iş adamı gözaltında
16px
24px
22.05.2015 05:36
ABONE OLgoogle
Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "paralel yapı" soruşturması kapsamında, Konya merkezli birçok ilde operasyon başlatıldı. Konya'da 80'e yakın işadamı hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin aylar önce soruşturma başlattı. Toplanan delillerin ardından, sabah saatlerinde Konya merkezli 10'un üzerinde ilde operasyon için harekete geçildi.

Gözaltına alınacaklar arasında eski polis müdürlerinin de olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında avukat ile sekreteri tutuklanmıştı

Dosya kapsamında Konya Barosu avukatlarından M.O. ABD'ye gitmek için Konya Havaalanında, sekreteri F.N.P. Selçuklu ilçesinde 11 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, M.O. hakkında, "Fethullahçı terör örgütüne üye olma", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Adli görevi kötüye kullanmak", F.N.P. hakkında ise "Fethullahçı terör örgütüne üye olma" suçlamaları bulunduğu bildirilmişti.

F.N.P'nin aracının bagajındaki, hukuk bürosundan aldığı tespit edilen 500 bin lira tutarındaki döviz, altın ve Türk lirası ile ruhsatlı tabanca ve mermilere de el konulmuş, zanlının "Para ve altınların M.O'ya ait olduğunu", M.O'nun ise bunları "Gayrimenkul satışından ettiğini" söylediği öğrenilmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde