Kombassan'a karşı icra zaferi

Kombassan'a karşı icra zaferi

Almanya Hamburg’da yaşayan yeşil sermaye mağduru Erol Sayar yıllardır sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı ve parasını Kombassan Holding’den haciz yoluyla aldı...

Kombassan'a karşı icra zaferi
16px
24px
25.11.2014 05:52
ABONE OLgoogle
Almanya Hamburg’da yaşayan yeşil sermaye mağduru Erol Sayar yıllardır sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı ve parasını Kombassan Holding’den haciz yoluyla da avukatı 10 Kasım 2014’te Konya 1. İcra Müdürlüğü ekipleriyle hacze gidince, Kombassan İnşaat Tarım San. İşl.Tic. AŞ 50 bin TL’yi bir saatte hesaba yatırdı.

Yeşil sermaye mağduru Sayar, Hamburg Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kazandığı davanın Türkiye’de kabul edilmesi için Konya’da tenfiz davası açtı. Konya 5. Asliye Ceza Mahkemesi, Almanya’daki mahkemenin kararını 7 Mayıs 2013 tarihinde kabul etti. Kombassan’ın kararı temyize götürmesi üzerine Yargıtay 11. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını onadı. 

Bu kez şirket Yargıtay’ın onama kararıyla ilgili “karar düzeltme” talebinde bulundu. Bu talep de 29 Mayıs 2014’te reddedilerek şirketin mağdura parayı geri ödemesine hükmetti. Kombassan’ın 50 bin TL’lik borcu ödememesi üzerine 2 Eylül 2014’te icra takibi başlatıldı. Kombassan hisse senetlerinin iade edilmediği gerekçesiyle icra takibinin iptali için dava açtı. Bu davada icrayı durdurmadı ve Kombassan bu süre içinde borcunu ödemeyince 10 Kasım 2014’te Kombassan’ın Konya’daki merkezine hacze gidildi.

Haczi yokuşa süren Kombassan bu kez haczin durdurulması için süre talep etti. Bu talebi de diğer talepler gibi reddedilerek hacze başlandığında şirket en sonunda mağdurun parasını yatıracağını bildirdi. Saat 15.00’te başlayan haciz işlemi saat 17.00’de 48 bin 914 TL’nin icra dairesine yatırıldığına dair dekontun mağdura ulaştırılmasıyla son buldu. Almanya’daki yüzlerce mağdurun avukatlığını üstlenen Dr. Acun Papakçı, bu davanın diğer mağdurlara da umut olduğunu söyledi.

Papakçı şunları söyledi: 

“Dava Kombassan İnşaat şirketine karşı açılmıştı. Ancak Kombassan İnşaat Kombassan Sanayi Yatırım olup daha sonra Kombassan Holding ile birleşince Kombassan İnşaat şirketi ticaret sicilinden silindi. Biz de Kombassan Holding’e karşı haciz yapılmasını talep ettik. İcra müdürlüğüne sunulan dilekç  ile şirketlerin unvan deşiğikliği ve birleşmesi ispatlanarak Kombassan Holding mallarının haciz edilmesine izin verildi. Almanya’da çok sayıda mağdurdan paralar Kombassan İnşaat ve Kombassan Holding adına toplanılmıştı. Son gelişmeler nedeniyle Kombassan İnşaat veya Kombassan Holding şirketine para yatıran mağdurların karşısında artık borsaya kayıtlı Kombassan Holding var.”

Aykut Küçükkaya/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde