Köfte markası bile daha pahalı satılıyor

Köfte markası bile daha pahalı satılıyor

Rekabet Kurulu, Sabancı Holding’in SASA Polyester’de sahip olduğu yüzde 51 hissenin Indorama Netherlands B.V. tarafından devralınması işlemine izin verdi

Köfte markası bile daha pahalı satılıyor
16px
24px
13.01.2015 08:44
ABONE OLgoogle
Sabancı Holding, Sasa Polyester’de sahip olduğu ve yüzde 51 paya denk gelen 110.3 milyon lira nominal değerli hissenin tamamını Tayland merkezli Indorama Ventures Public Company Limited’in Hollanda’daki iştiraki Indorama Netherlands’a 62 milyon dolara satmak için anlaştığını Nisan ayında açıklamıştı. Satış sonrasında Sabancı Grubu’nun, Sasa’da hissesi kalmadı. SASA’nın yüzde 49’u Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

Bazı tekstil sektörü temsilcileri, Sasa’nın Türkiye için stratejik bir şirket olduğu gerekçesiyle satış işlemiyle ilgili şikayette bulunmuştu.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Sabancı Holding’in gözden çıkardığı SASA için “Köfte markası bile daha pahalıya satılıyor. Elbette şirketlerin kararlarına karışma hakkımız yok. Ancak bizler Türkiye’de üretmek adına tarafız. Bu satışa da karşıyız ve konuyu Rekabet Kurumu’na götüreceğiz” açıklamasını yapmıştı.

‘Milli değere sahip çıkalım’

SASA Polyester Sanayi’nin satılacak olmasının sektörün moralini bozduğuna dikkat çeken Gülle, bir şirketin aldığı kararlara karışma haklarının olmadığını, bununla birlikte bu durumun bir sağduyu meselesi olduğunu söylemişti.

Gülle, şunları kaydetmişti:

“Milli değerlerimize sahip çıkma adına uzun süre verdiğimiz uğraşlar sonucu ithalata vergiler koydurduk. Bunları yapmasaydık, çoğu yerli fabrikanın iflasını seyredecektik. Pahalı olmasına rağmen elyaflarımızı da SASA’dan almayı sürdürdük. Tüm tekstilciler olarak, az kazansak da heyecanla yolumuza devam ettik. Geldiğimiz noktada SASA’nın bir köfteci markasından bile daha az bir fiyata satışı, tüm morallerimizi alt üst etti. Bizler, Türkiye’de üretmek adına tarafız. Bu satışa da karşıyız. Konuyu Rekabet Kurumu’na götüreceğiz.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde