Koç'un emektarı besi çiftliği kurdu

Koç'un emektarı besi çiftliği kurdu

KOÇ Holding'de uzun süre üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra emekli oldu, şimdi hayvancılık yapıyor

Koç'un emektarı besi çiftliği kurdu
16px
24px
07.07.2011 07:25
ABONE OLgoogle

Koç Holding Eski yöneticilerinden Cengiz Solakoğlu hayvancılığa el attı. Çiftliğin pazarlamasını ise kardeşi Cüneyt Solakoğlu yapacak

KOÇ Holding'de uzun süre üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra emekli olup danışmanlığa devam eden Cengiz Solakoğlu, 15 milyon lira yatırımla Bursa'da Feyz Tarım adıyla bir çiftlik kurdu.

Tesiste süt üretiminin yanı sıra uydu çiftlikler kurularak, küçük üreticiye de destek olunacak. Solakoğlu'nun yeğeni Sencer Solakoğlu ve Koç Ata Besi Çiftliği'nin eski yöneticilerinden Ahmet Barut ile birlikte 70 dönüm üzerine kurduğu çiftlikte dört yılın sonunda toplam bin sağmalık inek sayısına ulaşılması planlanıyor. Hayvanlar ise ABD'den geliyor.

KARDEŞ PAZARLAYACAK

Bu arada üretilen ürünlerin pazarlanması, ihracatı için de Feyz Süt Gıda adı altında başka bir şirket daha kuruldu. Bu şirketin başında ise Cengiz Solakoğlu'nun kardeşi, uluslararası nakliyecilik şirketi Un Ro Ro'nun yönetim kurulu üyesi Cüneyt Solakoğlu ile Sencer Solakoğlu'nun eşi Ayça Solakoğlu bulunuyor. 1 milyon lira sermayeyle kurulan şirket deniz ürünleri tesisi de kuracak. 

Pınar Çelik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde