Koç'tan o ülkeye 100 Milyon Dolar yatırım

Koç'tan o ülkeye 100 Milyon Dolar yatırım

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yurt dışında 100 Milyon Dolarlık yatırımın temelini attı

Koç'tan o ülkeye 100 Milyon Dolar yatırım
16px
24px
08.01.2015 07:41
ABONE OLgoogle
Arçelik, 3 yılda 100 milyon dolar yatırım yapacağı Tayland’daki buzdolabı fabrikasının temelini attı. 2015 sonunda faaliyete geçmesi planlanan Beko Tayland Fabrikası, Arçelik’in Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika’dan sonra, yurtdışında 7’nci, toplamda ise 15’inci fabrikası oldu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Tayland’da 2015 sonunda faaliyete geçmesi planlanan buzdolabı fabrikasına ilişkin, “Güneydoğu Asya Bölgesi, dünya ekonomisinin en önemli ağırlık merkezlerinden biri haline geldi. Tayland’ın bu bölgede üretim üssü olabilecek güçlü bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.

Koç Holding tarafından yapılan açıklamada Tayland yatırımına ilişkin bilgiler verildi. Açıklamaya göre, Arçelik, Güneydoğu Asya’da üretim merkezi olarak Tayland’ı seçti. Beko’nun Tayland’daki fabrikasının 2015 sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

3 yılda ciro hedefi 500 milyon dolar

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ise, Tayland yatırımı hakkında şunları söyledi:

“Tayland’daki üretimin yüzde 90’ını ihraç edeceğiz. Tayland’ın yanı sıra Filipinler, Vietnam, Malezya, Singapur, Endonezya, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi 10 ülkeye yaklaşık 310 milyon dolarlık ihracat planlıyoruz. Üç yıl içinde toplam 100 milyon dolarlık yatırım yapacağız ve üç yıl içinde ASEAN’da 500 milyon dolar ciro hedefliyoruz.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde