Koç'tan flaş uyarı: Türkiye bunu kaldıramaz

Koç'tan flaş uyarı: Türkiye bunu kaldıramaz

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Düşünebiliyor musunuz 2 ay sonra Türkiye yeniden bir seçim atmosferine girecek. Türkiye bunu kaldıramaz. Kaldırmaması da lazım” dedi.

Koç'tan flaş uyarı: Türkiye bunu kaldıramaz
16px
24px
20.06.2015 08:00
ABONE OLgoogle
Ortak payda Türkiye ise koalisyon için anlaşılması gerektiğini belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Düşünebiliyor musunuz 2 ay sonra Türkiye yeniden bir seçim atmosferine girecek. Türkiye bunu kaldıramaz. Kaldırmaması da lazım” dedi.

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç tam bir deniz tutkunu. 35 yıldır dalıyor. İyi bir dalgıç olmanın yanı sıra sualtı fotoğrafçılığı da yapıyor. Mustafa Koç önceki gün Urla’da ‘Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeoloji Merkezi’ni açtı. Vehbi Koç Vakfı, TİNA Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı, Urla Belediyesi ile Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik ve Uygulama Merkezi’nin (ANKÜSAM) işbirliğiyle hayata geçen merkez, M.Ö 7 bin yılına kadar uzanan tarihe sahip Liman Tepe’de kara ve su altı kazıları yürütüyor. Bu vesileyle görüştüğümüz Mustafa Koç’la hem gündemi hem de deniz tutkusunu konuşma fırsatı bulduk.  

Mustafa Koç, Koç Holding’in davetlisi olarak gittiğimiz Urla’da her ne kadar siyasi gündemle ilgili yorum yapmak istemese de seçim sonuçlarıyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

KOALİSYONA ‘HAYIR’ DOĞRU DEĞİL

Koç, ‘Erken seçim ihtimali görüyor musunuz?’ sorusuna, “Siyasi partiler anlaşmalı. Ortak payda Türkiye ise belli ilkeler çerçevesinde koalisyon için anlaşıyor olmaları lazım. Açıkçası ben koalisyona yekten hayır demeyi doğru bulmuyorum” yanıtını verdi.

ERKEN SEÇİMİ KALDIRAMAZ

Koç, aralarında Ali Koç’un da olduğu TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin Ankara’da parti liderleriyle yaptıkları görüşmelerde “erken seçim olmasın, partiler anlaşsın” mesajının verildiğinin hatırlatılması üzerine de, “Düşünebiliyor musunuz 2 ay sonra Türkiye yeniden bir seçim atmosferine girecek. Türkiye bunu kaldıramaz. Kaldırmaması da lazım” dedi.

DEVLET KUŞU KONMUŞTU AMA...

Mustafa Koç, “Seçim sonrası rahatlama oldu, tüketim canlandı” şeklindeki yorumlarda da “erken” davranıldığını düşünüyor. “Bunları konuşmak için daha çok erken. 2-3 ay beklemek lazım. Çok şükür şimdilik rakamlar iyi. Allah korusun bir belirsizlik olursa...” diyen Koç, dövizin yükselişiyle ilgili olarak da, “Tabii ki dolar bütün para birimlerine karşı yükseldi ancak gelişmekte olan ülkeler içinde parası en çok değer kaybeden ülke de biziz. Unutmayın ki bir varil petrol 40-45 dolar bandında gezerken, Türkiye’nin cari açığında bu durum 10 milyar dolar artı yazdı. Bu çok büyük bir hadise. O kadar büyük bir devlet kuşuydu ki başımıza konan,  daha da avantaja çevrilebilirdi diye düşünüyorum. Bunun bütçe açığını kapatmaya daha çok katkısı olurdu. Bütçe açığına müspet etkisi de olurdu. Seçim atmosferi ve konjonktür nedeniyle bu fırsat yeterince değerlendirilemedi. Yine de Türkiye’nin şu andaki makro ekonomik parametreleri sağlıklı görünüyor” dedi.

Ankara Üniversitesi ile bağımız eski

KOÇ ailesinin Ankara Üniversitesi ile işbirliği çok eskilere dayanıyor. Vehbi Koç 1951 yılında öğrenci yurdunu yaptı üniversite için. Daha sonra 1974’te Göz Bankası’nı kurdu. 2000’li yılların başında da yurt yenilendi.  Mustafa Koç Türkiye’de 4 üniversitede sualtı arkeoloji eğitimi olduğunu hatırlatarak, sudan çıkan kalıntıların korunması için Urla’nın ideal bir yer olduğunu, su altından çıkan kalıntıların da Urla’da sergilenmesinin doğru olacağını söyledi.
Elif Ergu/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde