Koç o ülkedeki fabrikasını yeniden açıyor

Koç o ülkedeki fabrikasını yeniden açıyor

Tunus'ta ekonomiyi canlandırmak amacıyla başlatılan sürecin en önemli kısımlarından biri de Koç Grubu ile ilgili...

Koç o ülkedeki fabrikasını yeniden açıyor
16px
24px
03.05.2016 08:57
ABONE OLgoogle
Arap Baharı'nın ilk gerçekleştiği ülke olan Tunus, demokratikleşmede önemli adımlar attı. Siyasi bakımdan bulunduğu bölgenin en istikrarlı ülkelerinden biri haline gelen Tunus'ta ekonomiyi canlandırmak amacıyla da önemli girişimler başlatılmış durumda. Bunlardan en önemlisi ülkeye yabancı sermaye girişini artırmaya yönelik hayata geçirilen yasal düzenlemeler.

Tunus hükümeti, 2016-2020 yıllarını kapsayan dört yıllık dönemde özellikle yüksek katma değer yaratan sektörleri destekleyecek. Hatta desteklemekle kalmayıp ülkede yatırım yapmaları için bu tür firmaların kapısını çalacak.

Duyumlara göre firmalardan biri de Arçelik'miş. Bilindiği gibi Koç Grubu Tunus'ta Arçelik'in fabrikasını kurmuştu. Ancak bu fabrika bir süre önce kapanmıştı. Bu tesisin tekrar açılması gündemdeymiş.

Tunus'un İstanbul Başkonsolosluğu merhum Mustafa Koç'la bu konuyu bizzat görüşmüş ve kendilerine olumlu yanıt verilmiş.

Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle kesilen bu görüşmelerin yeniden başlaması ve Arçelik'in Tunus'ta ara verdiği üretimi tekrar başlatması bekleniyor.

Arçelik'in toplam 14 üretim tesisi var. Bunların sekizi Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Diğer tesisler ise Romanya, Güney Afrika, Rusya, Çin ve Tayland'da. ...

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde