Koç'a özendi, Sabancı Barcelona'ya iki kat fazla ödeyecek

Koç'a özendi, Sabancı Barcelona'ya iki kat fazla ödeyecek

Son yıllarda Türk şirketlerinin sponsorluk konusunda adeta yarışa girdiği Barcelona için Sabancı'nın şirketi de kesenin ağzını açtı

Koç'a özendi, Sabancı Barcelona'ya iki kat fazla ödeyecek
16px
24px
15.09.2015 05:22
ABONE OLgoogle
21.6 milyon euro vererek Barcelona ile sponsorluk anlaşması imzalayan Sabancı Holding şirketi Lassa, Barcelona'ya 4 yılda tam 86.6 Milyon Euro ödeyecek.Türk lirası olarakta 300 Milyona yakın bir para ediyor. Brisa Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bayman, "Barcelona ile dünyaya açılıyoruz. Markamızın reklam yüzü Arda Turan olacak" dedi. Koç ise Barcelona'ya 10 Milyon Euro'ya sponsor olmuştu. Sabancı'nın Koç özentisi pahalıya patlayacak...

Son yıllarda yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla pazarlama faaliyetlerini arttıran Barcelona’nın sponsorları arasında iki Türk şirketi bulunuyor. Beyaz eşya devi Beko’nun logosu takımın formasında yer alırken, Brisa da Lassa markasıyla basketbol takımının isim sponsorluğunu üstlendi. Barcelona, bu iki şirketten toplam 61 milyon Euro kazanırken böylece Arda Turan’ın da 41 milyon Euro’luk bonservis parasını çıkarmış oldu. 

BEKO FORMAYA GİRDİ, 10 MİLYON EURO VERDİ

Koç Holding’in uluslararası markası Beko’nun logosu, geçtiğimiz yıl yapılan anlaşma kapsamında takım formalarının sol kolunda ve antrenman kitlerinin üzerinde yer almaya başladı. Beko, İspanya’nın dünyaca ünlü kulübü Barcelona ile 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Barcelona, formasının sol kısmını yayıncı kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları dışında ilk kez bir sponsora açmış oldu. Anlaşmanın detayları tam olarak açıklanmasa da İspanyol gazetelerinde yer alan haberlere göre Beko kulübe yılda 10 milyon Euro ödüyor. 4 yıllık anlaşma kapsamında şirketin Barcelona’ya ödeyeceği toplam tutar 40 milyon Euro’yu bulmuş olacak.

SABANCI'NIN LASSA'SINDAN 21.6 MİLYON EURO

Barcelona’nın ikinci Türk şirketi ise Brisa oldu. Avrupa’nın 7’nci en büyük lastik üreticisi Brisa’nın markası Lassa, Barcelona ile işbirliğine imza attı. 4 yıllık anlaşma kapsamında Lassa, Barcelona’nın global resmi lastik partneri oldu. Ayrıca kulübün basketbol, hentbol, futsal ve tekerlekli paten hokeyi takımlarının resmi isimleri “FC Barcelona Lassa” olarak kullanılmaya başlandı. Bu 4 takımın sporcularının taşıdıkları formanın göğsünde de Lassa markası yer alacak. Brisa, 4 yıllık sponsorluk karşılığında Katalan kulübüne 21.6 milyon Euro ödeyecek.

ARDA'NIN PARASI FAZLASIYLA ÇIKTI

Türk şirketlerinin yakın markajındaki dünya devi Barcelona’da son Türk ise Arda Turan oldu. Atletico Madrid’ten bonuslarla birlikte 41 milyon Euro’luk bonservis parasıyla Barcelano’ya transfer olan Arda Turan, Türk futbolunun en pahalı futbolcusu olarak tarihe geçti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde