Koç Holding'in yeni CEO'su kim oldu?

Koç Holding'in yeni CEO'su kim oldu?

2010 yılından bu yana Koç Holding A.Ş.'de CEO'luk görevini yapan Turgay Durak, yerini kime bıraktı?

Koç Holding'in yeni CEO'su kim oldu?
16px
24px
17.02.2015 12:47
ABONE OLgoogle
Yaklaşık 40 yıldır Ford Otosan’da ve Koç Holding’de üstlendiği görevler ile Koç Topluluğu’na büyük katkı sağlayan Turgay Durak, 2010 yılından bu yana devam ettirdiği Koç Holding CEO’luğu görevini devretmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamada, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu’nun, 17 Şubat 2015 itibariyle Koç Holding CEO Vekili olarak atandığı ve 31 Mart’ta gerçekleşecek Genel Kurul sonrası CEO’luk görevine başlayacağı belirtildi.

Bu görev değişimi çerçevesinde Arçelik A.Ş. Finansman ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kemal Ebiçlioğlu Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı görevini üstlenirken; Arçelik A.Ş. Satış (Avrupa, Amerika, Asya, Pasifik) Genel Müdür Yardımcısı Hakan Bulgurlu ise, Arçelik A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, bayrak değişimine ilişkin yaptığı açıklamada; Turgay Durak’a, Koç Topluluğu’na uzun yıllardır sağladığı katkılar ve liderliği için teşekkür ederken; Levent Çakıroğlu, Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Hakan Bulgurlu’ya yeni görevlerinde başarılar diledi.

MUSTAFA KOÇ'TAN AÇIKLAMA

Turgay Durak’ın 40 yıla yaklaşan görev süresi boyunca Koç Topluluğu’na özveri ve bağlılıkla hizmet ettiğini vurgulayan Mustafa V. Koç şöyle konuştu: “Topluluğumuz, Turgay Durak’ın liderliğinde çok önemli başarılara imza attı. Ford Otosan Genel Müdürlüğü döneminde şirketimizi toplam otomotiv pazarında liderliğe taşıyan Turgay Durak, ülkemiz otomotiv sanayiinin gelişimine de büyük katkı sağlamıştır. Turgay Durak, Koç Holding CEO’luğu boyunca da hem şirketlerimizin rekabetçiliği hem de ülkemizin geleceği adına Ar-Ge’ye, inovasyona büyük önem vermiş; globalleşme yolculuğumuzda önemli adımlar atmıştır. Kendisinin CEO’luğu boyunca Topluluğumuz son 3 yılda yaklaşık 20 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirmiş ve tarihinin en büyük yatırım dönemini Turgay Durak’ın liderliğinde sürdürmüştür. Kendisine teslim edilen bayrağı daha da yukarılara taşıyan Turgay Durak’a Topluluğumuza verdiği kıymetli hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, bundan sonraki yaşamında başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Mustafa V. Koç, 16 yılı aşkın süredir Levent Çakıroğlu’nun Koç Topluluğu bünyesinde çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çekerken, şöyle devam etti: “Levent Çakıroğlu, Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı ve Arçelik Genel Müdürlüğü süresince uluslararası rekabetçiliğimizi artıran çalışmalara imza atarken, Topluluğumuzun küresel vizyonuna güç kattı. Arçelik’in yurtiçindeki istikrarlı başarasına ilave olarak uluslararası markaları ile global yolculuğundaki atılımlarını, Güney Afrika’da Defy satınalmasını, Uzakdoğu yatırımlarını başarıyla yürüttü. Levent Çakıroğlu döneminde Beko, Avrupa’da pazar payını en çok artıran beyaz eşya markası olmuş, dünyanın en büyük pazarlarında büyük başarı elde etmiştir. Kendisine CEO’luk görevinde başarılar diliyorum. Eminim ki, Arçelik A.Ş.’nin ve Topluluğumuzun dayanıklı tüketim sektöründeki başarı yolculuğu da Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Hakan Bulgurlu’nun üstlendiği görevler ile de artarak devam edecek.”

Turgay Durak Hakkında:

Robert Koleji mezuniyetinin ardından Northwestern Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği öğrenimini tamamlayan Turgay Durak, aynı üniversiteden Makine Yüksek Mühendisliği derecesini aldı.

İş yaşamına 1976 yılında Ford Otosan’da Mamul Geliştirme – Dizayn Mühendisi olarak başlayan Turgay Durak, İnönü Fabrikası’nda Proje Şefi, Proje Koordinasyon Şube Müdürü, Proje Koordinasyon Daire Müdürü görevlerinde bulunduktan sonra; sırasıyla Pazarlama ve Satınalma Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2000 yılında Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı olan Turgay Durak, 2002 – 2007 yılları arasında Ford Otosan Genel Müdürü; 2007 – 2009 yılları arasında ise Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı olarak görev yaptı. Genel Müdürlüğü döneminde Ford Otosan’ı toplam otomotiv pazarında liderliğe taşıyan Turgay Durak, ülkemiz otomotiv sanayiinin gelişimine katkı sağlayan projelere imza attı. Turgay Durak, Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nın yeni bir hafif ticari araç üretimi amacıyla projelendirilmesinden, Eskişehir İnönü fabrikasının sayısız üretim başarısına ve Ford Otosan’ın, Ford’un Avrupa’daki üretim üslerinden birine dönüşmesine kadar uzayan başarılı yolculuğu yönetti. 2009 yılında Koç Holding CEO Vekili görevine atanan Turgay Durak, 2010 yılında Koç Holding CEO’su oldu. Turgay Durak, 2004-2010 arasında ise 6 yıl süreyle Otomotiv Sanayi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü.

Levent Çakıroğlu Hakkında:

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans öğrenimini tamamlayan Levent Çakıroğlu, Illinois Üniversitesi’nden Yüksek Lisans derecesini aldı. İş yaşamına 1988 yılında Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanı Yardımcısı olarak başlayan Levent Çakıroğlu, 1991 – 1997 yılları arasında Hesap Uzmanı olarak görev yaptı. 1997 – 1998 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştıktan sonra 1997 yılında Maliye Bakanlığı’nda Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkan Yardımcılığı’na atandı. 1998 yılında Koç Holding’de Mali İşler Koordinatörü olarak iş yaşamına devam eden Levent Çakıroğlu, 2002 – 2007 yılları arasında Koçtaş Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2007 – 2008 yılları arasında Migros Genel Müdürlüğü’nü üstlenen Levent Çakıroğlu, 2008 yılında Arçelik Genel Müdürü olarak atandı. Levent Çakıroğlu 2010 yılından bu yana Arçelik Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı’nı yürütüyordu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde