Koç Holding, 664 milyon dolara kazandığı ihaleden neden vazgeçti?

Koç Holding, 664 milyon dolara kazandığı ihaleden neden vazgeçti?

Koç Holding, 664 milyon dolar ile en yüksek teklifi vererek 30 yıl süre ile işletme hakkını kazandığı ihaleden vazgeçtiğini açıkladı.

Koç Holding, 664 milyon dolara kazandığı ihaleden neden vazgeçti?
16px
24px
20.03.2015 05:37
ABONE OLgoogle
Kalamış Yat Limanı için 664 milyon dolar veren Koç, imar sorunu nedeniyle ihaleden çekildi

Koç Holding, Mayıs 2014’te yapılan ihalede 664 milyon dolar ile en yüksek teklifi vererek 30 yıl süre ile işletme hakkını kazandığı, Türkiye’nin en büyük marinası olan Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkından vazgeçtiğini açıkladı.

Koç Holding’den dün akşam KAP’a yapılan açıklamada, Kalamış Yat Limanı’nın imar planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının halihazırda kalkmamış olması nedeniyle ihale şartnamesinin İmar Planı başlıklı 19. maddesi kapsamında Tek Art Kalamış’ın işletme hakkı devri sözleşmesinin imzalanmasından vazgeçme kararının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) bildirildiği belirtildi.

Açıklamada, ÖİB’nin daha önce, Kalamış Yat Limanı’nın imar planı için yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle ilgili sürecin tamamlanmasını müteakiben, işletme hakkı sözleşmesi için Koç’un bağlı ortağı Tek Art Kalamış’ı işletme hakkı devri sözleşmesi için davet etmeyi planladığı da hatırlatıldı.
 
TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜĞÜ
 
Türkiye'nin denizde bağlama kapasitesi açısından en büyük yat limanı olma özelliği taşıyan ve toplam 1.500 yatın bağlanabildiği Kalamış’ın geçen yıl mayısta yapılan ihalesine 7 grup teklif vermişti. Safi Gayrimenkul ile son ikiye kalan Tek-Art, 664 milyon dolara ihaleyi kazanmıştı. Ancak aradan geçen sürede imar sorunu çözülemedi. (Sefer Yüksel/ Habertürk)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde