Koç Grubu'ndan dört günde ikinci satış

Koç Grubu'ndan dört günde ikinci satış

Gıda sektöründen hızla çıkan Koç Holding, geçen cuma günü açıkladığı Maret'ten sonra bir dev satış daha yaptı..

Koç Grubu'ndan dört günde ikinci satış
16px
24px
24.06.2014 12:56
ABONE OLgoogle
Geçen cuma günü Maret'i satan Koç Grubu şimdi de Tat Gıda'nın Harranova Besi ve Tarım Ürünleri'nde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD'li salça devi Morningstar'a sattı.

Gıda sektöründen hızla çıkan Koç Holding, geçen cuma günü açıkladığı Maret'ten sonra şimdi de Tat Gıda'nın Harranova Besi ve Tarım Ürünleri’nde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD ’li salça devi Morningstar'a sattı.

Morningstar, ilk olarak 2008 yılında yüzde 10 pay ile Harranova Besi’ye ortak olmuştu. Son satış kararının ardından şirket çoğunluk hisseyi almış oldu. Öte yandan Tat Gıda ile birlikte diğer hissedarlar Koç Holding ve Koç Topluluğu şirketlerinin de Harranova’daki hisselerini Morningstar’a devredeceği duyuruldu. 

6.28 MİLYON LİRA FİYAT

KAP’ta yer alan açıklamaya göre, Tat Gıda Harranova’da sahip olduğu yüzde 58.15 hissesinin tamamını devrederken, sözleşmeye taraf olan hissedarlardan Koç Holding yüzde 16.47, Koç Topluluğu şirketleri de yüzde 15.38 paylarını aynı koşullarda devredecek. Açıklamaya göre, satışa konu olan yüzde 90 hissenin baz fiyatı 6.28 milyon TL olarak belirlendi.

Koç Grubu Maret'i Namet'e sattı

ÇIKACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Koç Holding, 2000 yılında Şanlıurfa'da kurduğu Harranova çiftliğinden çıkmaya yönelik kararını geçtiğimiz yıl almıştı. Şirket önce çiftlikteki sığır besiciliğine yönelik birimlerini 2013 yılı başında Namet Gıda'ya satmış, ardından da 12 bin dekarlık alandaki domates ve salça üretim faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Açıklamada hisselerle ilgili stratejik opsiyonların değerlendirilmesi çalışmalarına başlanmasına karar verildiği kaydedilmişti. Bu açıklamadan 8 ay sonra da şirketin Harranova'daki tüm hisselerini Harranova'ya devrettiği haberi geldi.

Koç Grubu geçtiğimiz hafta da, Maret markasını ve taşınmazları 75 milyon dolar artı KDV ile Namet Gıda’ya satma kararını açıklamıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde