Koç Grubu'ndan '2 Milyar Dolarlık satış' açıklaması

Koç Grubu'ndan '2 Milyar Dolarlık satış' açıklaması

Koç Grubu, "2 milyar dolarlık Yapı Kredi Sigorta ile Yapı Kredi Emeklilik'i Almanlara sattı" haberine açıklama yaptı

Koç Grubu'ndan '2 Milyar Dolarlık satış' açıklaması
16px
24px
18.03.2013 13:09
ABONE OLgoogle

Yapı ve Kredi Bankası, Yapı Kredi Sigorta A.Ş. hisselerinin satışı ile ilgili basında çıkan haberlere yanıt verdi.

 Yapı ve Kredi Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında, Yapı Kredi Sigorta A.Ş. hisseleri ile ilgili basında çıkan haberlere yanıt verildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bankamızın sahip olduğu Yapı Kredi Sigorta A.Ş. ve Yapı Kredi Emeklilik A.Ş. hisseleri ile ilgili stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi ve sigorta alanındaki faaliyetlerimizin yeniden organize edilmesi ile ilgili süreç devam etmekte olup, söz konusu çalışmalara ilişkin kamuya açıklanması gereken bir husus bulunmamaktadır. Konu ile ilgili kesinleşen gelişmeler hakkında kamuya açıklama yapılacaktır."

İŞTE O HABER

Koç Grubu'ndan dev satış

Koç Grubu, piyasa değeri 2 milyar doları bulan Yapı Kredi Sigorta ile Yapı Kredi Emeklilik'i, Alman finans devi Allianz'a sattı. Yapı Kredi Sigorta'nın borsadaki hisselerinin yüzde 4,2 değer kazanması, 'satış kamuoyuna açıklanmadan sızdı' yorumlarına neden oldu.

 .

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde