Kısıklı'daki sürpriz görüşme 2 saat sürdü

Kısıklı'daki sürpriz görüşme 2 saat sürdü

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutuna geldi. Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan programda bu buluşma yer almıyordu.

Kısıklı'daki sürpriz görüşme 2 saat sürdü
16px
24px
13.11.2017 08:29
ABONE OLgoogle

Binali Yıldırım bu sabah sürpriz bir şekilde, Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutuna geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşme sona erdi.

Başbakan Yıldırım bu sabah sürpriz bir şekilde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutuna geldi. Saat 10:30 sularında Tuzla'daki konutundan çıkan Başbakan Yıldırım'ın Vahdettin Köşkü'ne geçmesi bekleniyordu ancak Başbakan Binali Yıldırım'ın konvoyu sürpriz bir şekilde Kısıklı'ya yöneldi. Başbakan Binali Yıldırım'ın makam aracı saat 11.00 sıralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutuna girdi. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmeye iliştin açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam da Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı Mabeyn Köşkü’nde, kabul etmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantı 3 saat sürmüştü. Toplantıya ilişkin açıklama yapılmamıştı. Erdoğan toplantının ardından Kısıklı’daki evine geçmişti

Erdoğan bugün Rusya'ya gidiyor

Erdoğan bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştükten sonra, Kuveyt ve Katar'a gidecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üç ülkeyi kapsayan önemli bir tura çıkıyor. İlk durak rusya. Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştireceği görüşmede masada kritik konular olacak. Suriye ve Irak'taki gelişmeler, terörle mücadele ve S-400 anlaşması ele alınacak konular arasında.

Moskova yönetimi Soçi'de yapılacak, Suriye toplantısına PYD'yi de davet etmiş, Ankara'nın tepki göstermesi üzerine o toplantı ertelenmişti. Görüşmede bu konunun da ele alınması bekleniyor.

Kritik ziyaret öncesi yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İkili ilişkiler başta olmak üzere, Suriye ve bölgesel konular ele alınacak" dedi.

Kalın, Rusya ile ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini gerçekleştirmeye yönelik çalışmaların da kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

Erdoğan, Rusya'nın ardından, körfez krizinde arabulucuk yapan Kuveyt’i ziyaret ederek, Kuveyt Emiri el-Sabah ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı'nın 3. ve son durağı ise Katar olacak. Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite üçüncü toplantısına katılacak. Ziyarette körfez krizi de gündemde olacak.

Kalın, "Türkiye, bu gerginliğin bir an önce barışçıl yollardan çözüme kavuşturulmasını arzu etmektedir" açıklamasında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde