Kirpilerin üretiminde son durum ne?

Kirpilerin üretiminde son durum ne?

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü, Türkiye’nin alacağı hava savunma sistemleriyle ilgili kararın henüz verilmediğini bildirdi.

Kirpilerin üretiminde son durum ne?
16px
24px
23.11.2013 06:39
ABONE OLgoogle

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü, Türkiye’nin alacağı hava savunma sistemleriyle ilgili kararın henüz verilmediğini bildirdi.

Çin’in yapılan değerlendirmeler noktasında birinci sırada yer aldığını belirten Faruk Özlü, “Çin birinci sırada, ikinci sırada ise Fransa-İtalya ortaklığı geliyor. Üçüncü sırada ise Amerikan füzeleri geliyor. Hâlâ görüşmeler sürüyor bu firmalarla.” dedi. Füzeler konusunda yıl sonuna kadar karar verileceğini ifade eden Özlü, “Biz değerlendirmelerimizi yapıp raporumuzu Başbakan’ımıza sunacağız. Hangi sistemi alacağımızla ilgili son kararı o verecek.” diye konuştu.

Gazetelerde yer alan Amerika’nın hava savunma füzeleriyle ilgili olarak Türkiye’yi uyardığı ve silah ambargosu uygulamakla tehdit ettiğinin asılsız olduğunu belirten Özlü, “ABD’nin Çin’le yapmış olduğumuz füze görüşmeleriyle ilgili bir uyarı ya da tehdidi söz konu değil.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin alınacak hava savunma füzeleriyle ilgili bir not sistemi uyguladığını dile getiren Özlü, buna göre Çin’in teklifinin birinci sırada yer aldığını belirtti. Türkiye’nin bu sıralamayı yaparken bazı öncelikleri olduğunu vurgulayan Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Özlü, önceliklerinin fiyat olduğunu ifade ederek, “Fiyat ne kadar düşükse o kadar iyi. İhracat oranımız ne kadar yüksekse o kadar iyi. Teknik puanı da ne kadar yüksekse o kadar iyi.” şeklinde konuştu. Teknik kapasitenin de önemli olduğunu kaydeden Müsteşar Yardımcısı, “Teknik kapasitesine bakıyoruz. Bizim Hava Kuvvetleri’mize uygunluğunu inceliyoruz.” dedi.

Kirpilerin üretiminde henüz somut bir şey yok

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne personel taşıyıcı üreten BMC firmasına TMSF’nin el koymasıyla ilgili de açıklama yapan Özlü, “Kirpilerin üretiminde henüz somut bir şey yok. TMSF, BMC’ye el koydu ancak henüz fabrikayı toplayabilmiş değil. Çalışıyorlar ancak somut bir şey yok. TMSF’nin biraz daha ilerlemesi lazım henüz bir gelişme yok.” dedi.

Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde