Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıda yaralanan er şehit oldu

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıda yaralanan er şehit oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan jandarma er, tedavi gördüğü Artvin Devlet Hastanesinde şehit oldu.

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıda yaralanan er şehit oldu
16px
24px
25.08.2016 23:18
ABONE OLgoogle
Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Artvin'deki bazı programları çerçevesinde Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine seyir halindeyken, öncü jandarma ekibine silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, saldırı neticesinde ağır yaralanan jandarma erin tedavi gördüğü Artvin Devlet Hastanesinde şehit olduğu kaydedildi.

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıkmıştı. Açılan ateş sonucu, konvoyu koruyan aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmış, iki astsubay da hafif yaralanmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında, konvoyun güvenliğini sağlayan öncü güvenlik aracı ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Bunun üzerine terörist ateş açtı. En öndeki aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı.

Terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın (24) Erzincan'daki baba evinde ise yas var. Saldırıda başından vurulan Çaybaşı'nın bulunduğu araç kaza yapıp bir iş yerine çarpmış.

Çaybaşı'nın daha önce aynı Jandarma aracının önünde çektirdiği fotoğraf da ortaya çıktı. Şehidin kent merkezindeki TOKİ konutlarındaki baba evine gelen Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve askeri yetkililerce babası Şevket ve annesi Zöhre Çaybaşı'ya acı haber verildi. 

Ailenin yakınları ve komşuları şehidin baba evine ve mahalleye Türk bayrakları astı. Bekar olan şehidin Artvin İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığında görevli olduğu ve buradaki görevine yaklaşık 5 ay önce başladığı belirtildi. Şevket-Zöhre Çaybaşı çiftinin tek erkek çocuğu olan şehit er Fatih Çaybaşı'nın 8 yaşında Zeynep Ecren isimli bir kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Aile Artvin'e gitmek için yola çıktı. 


VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Artvin Valiliği, CHP konvoyuna saldırıda yaralanan 3 askerden er Fatih Çaybaşı’nın şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını açıkladı. Açıklama şöyle: "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ilimizdeki bazı programları çerçevesinde Şavşat ilçemizden Ardanuç ilçesine seyir halindeyken öncü jandarma ekibine silahlı saldırı girişiminde bulunulması neticesinde ağır yaralanan Jandarma Er Fatih Çaybaşı tedavi gördüğü Artvin Devlet Hastanesinde şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. 

KONVOYDAKİ CHP'LİLERDEN DE TERÖRİSTLERE ATEŞ AÇAN OLDU

CHP konvoyuna saldıran teröristlere, güvenlik güçlerinin yanı sıra konvoydaki CHP’lilerden de tabancalarını çekip ateş açanlar oldu. Konvoyda bulunan Murgul İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım’ın da teröristlerle çatışanlar arasında olduğu belirtildi.

ORMANLIK ALANDA PUSU KURULMUŞ

CHP milletvekili Özgür Özel'in aktardığı bilgilere göre konvoyun ön tarafından yol taraması yapan ve güvenlik önlemi alan 3 askeri araç vardı. Araçlar konvoyun 400-500 metre önünde gidiyordu. En öndeki araç, ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Ardından o bölgeden konvoya ateş açıldı. İlk ateşte aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı. CHP milletvekili Özel, "Eğer öncü aracın dikkatinden kaçsaydı, konvoya roketatarla ya da makineli tüfekle ateş açılabilirdi" dedi.

Özgür Özel, "Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevziinin ateş açması sonucu karşılıklı  bir çatışma başladığı sayın genel başkanın saldırı yerine birkaç yüz metre veya biraz daha fazla mesafedeyken konvoyun durduğu CHP konvoyunu koruyanların isabet aldığını konvoyun kendisinde herhangi bir isabet olmadığını anlıyoruz. Ağır yaralı askerimiz başta olmak üzere yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP konvoyuna yapılan saldırı, sayın genel başkana yapılan suikast girişimi doğrudan demokrasiye, Türkiye’ye yapılmış. Demokrasinin yanında terörün karşısında duran bir anamuhalefet liderine yapılmış bir saldırıdır" dedi.

AĞIR MAKİNELİ TÜFER VE ROKETATARLA SUİKAST GİRİŞİMİ

Özgür Özel şu bilgileri verdi: "Bugün Sayın Genel Başkanımız, daha önceden planlanmış olan ziyaret programını gerçekleştiriyordu. 15 Temmuz öncesinde Sayın Genel Başkanımıza ve CHP’de siyaset yapan kişilere yönelik hem suikast girişimleri olabileceği, hem de bu tip gezilerde güvenlik zafiyetine ilişkin çeşitli uyarılar vardı. Bunun üzerine yakın koruma ekibinin sayısının artırıldığı, bunun yanında CHP konvoylarıyla ilgili korumayı artırdıklarını hepiniz biliyorsunuz.

ASKERİ ARAÇ FARK ETMESE...

Biraz önce Artvin Valisinin verdiği bilgiye göre, terörist hareketlerin olduğu bölgeden geçileceği için ciddi tedbir aldıklarını, üç araçla öncü güvenlik sağladıklarını, bu araçların konvoyun geçişinden önce etrafı kolaçan ettiklerini, ağaçlık bölgede bir mevzilenmeyi fark ettiklerini, en önde giden aracın mevzideki hareketliliğe yöneldiği anda o mevziden ateş açıldığını, en önde giden aracın sürücünün ağır şekilde yaralandığını ifade etti. 

SUİKAST GİRİŞİMİ

Toplam üç askerimizin yaralandıklarını ifade etti kendisi. Bütün bilgiler, oradaki arkadaşlarımızı, koruma ekibimizin, genel başkana eşlik eden CHP’lilerin bize verdiği bilgiler birleştiğinde, konvoya yönelik ağır makinalı silah ve roketatarla suikast girişiminde olunduğu, ateş açılması sonucunda çatışma başladığı, genel başkanın birkaç yüz metre mesafedeyken konvoyun durduğu, CHP konvoyunu koruyanların isabet aldıklarını, konvoyun kendisinde isabet olmadığını görüyoruz.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde