Kılıçdaroğlu 'Evet' çadırına girdi, kimseyle tartışmadan çıktı

Kılıçdaroğlu 'Evet' çadırına girdi, kimseyle tartışmadan çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sarıyer'deki 'Hayır' çadırını ziyaretinina ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te 'Evet' çadırını ziyare etti. Erdoğan'ın aksine Kılıçdaroğlu Evet'çilerle tartışmadı.

Kılıçdaroğlu 'Evet' çadırına girdi, kimseyle tartışmadan çıktı
16px
24px
05.04.2017 17:31
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'daki terör örgütü operasyonunda yaklaşık 20 gün önce şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki babaevini ziyaret etti. 

Yaklaşık yarım saat süren ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından seçim otobüsüyle Fevzi Çakmak Bulvarı ve Ordu Caddesini takip ederek halkı selamladı.

EVET ÇADIRINI ZİYARET

Gaziantep Üniversitesi Bulvarı'ndaki "Evet Çadırı" önünde otobüsünü durduran Kılıçdaroğlu, çadırdaki gençleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Sarıyer'deki Hayır çadırına yaptığı ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu'na 'Siz de Evet çadırına gider misiniz' diye sorulmuş, Kılıçdaroğlu olumlu yanıt vermişti. CHP lideri bu ziyareti Gaziantep'te gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra çevredeki vatandaşlarla sohbet edip bir kafeteryaya girerek burada arkadaşıyla tavla oynayan Gaziantep Üniversite Gıda Mühendisliği öğrencisi Ayşegül Dardan'ın masasına konuk oldu.

Gençlerle sohbet ettikten sonra Dardan ile tavla oynamaya başlayan Kılıçdaroğlu, tek el oynanan oyunu kazandı.

Üniversiteli gençlere başarılar dileyen Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Rakibiniz Başbakan olsa nasıl olurdu?" sorusu üzerine, "Bir şey değişmez yine aynı oynardım ve yine kazanırdım." dedi.

KADIN KİTLE ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki programı kapsamında bir otelde kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, kendisini çiçek bahçesinde hissettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin bir kişiye verilen yetkilerle Türkiye'ye kabus yaşatabileceğini savunarak, gücün kontrol edilememesi durumunda Türkiye'nin felakete sürüklenebileceği uyarısında bulundu.

"Çocuklarınızı freni olmayan bir otobüse, bir arabaya bindirir misiniz?" diye soran Kılıçdaroğlu, "hayır" yanıtı alınca, "Biz nasıl freni olmayan bir otobüse 80 milyonu bindirelim. Annelerin bir uzlaşma kültürü vardır. Anneler tehlikeyi daha önceden görürler ve sezerler. Annelerin Allah vergisi bir sezgi gücü vardır. Şimdi önümüze konulan anayasa değişikliği Türkiye'yi bir felakete sürükleyebilir, evlatlarımızın hayatını karartabilir." ifadelerini kullandı.

'BİRLİKTE YAŞAMAK İSTİYORUZ'

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliyle bütün yetkilerin bir kişide toplanacağına dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Niye veriyorlar? Hangi gerekçeyle veriyorlar? Binlerce, milyonlarca mağdurumuz var. Bütün mağdur ailelere sesleniyorum: Bilmenizi isterim ben mazlumdan, mağdurdan yanayım. Onlar zalimden ve zulümden yanalar. O nedenle zalime ve zulme karşı çıkacağız. Farklılıklarımızla aynı ülkede, aynı bayrağın altında birlikte, huzur içinde yaşamak istiyoruz. O nedenle bu anayasa bize zulmedecek olan bir anayasa değişikliğidir. Kendi çocuklarına ikbal hazırlıyorlar. '18 yaşındaki çocuğu milletvekili yapacağız.' Ne olacak ömür boyu askerlikten muaf olacak. İki yıl milletvekilliği yaparsa milletvekilliği emeklilik haklarına hak kazanmış olacak. Sizin çocuklarınız El Bab'a gidecek. Eksi 35, 40 derecede PKK ile mücadeleye gidecekler. Sen önce iş bul. Milletvekilliği senin olsun. Üstünlerin hukukunu koruyorlar vatandaşın hukukunu değil. Vatandaşın derdi işsizlik, her evde işsiz var. 6,5 milyon işsiz var. Onların derdi işsizliği çözmek değil kendilerine ikbal hazırlamak."

'EVET DEMENİN VEBALİ AĞIR'

Kılıçdaroğlu, "evet demenin vebalinin çok ağır olacağı" görüşünü yineleyerek, "12 Eylül'de yüzde 91,7 evet dediler. Bakın bugün hepimiz 12 Eylül darbe anayasasına karşıyız. Demek ki o dönem bir yanlış dayatıldı. O dönemde 'hayır' demek suçtu. Şimdi de 'hayır' diyenlere 'terörist' diyorlar. Ama hiçbirimiz terörist değiliz. Hepimiz bayrağımızı seviyoruz. Hepimiz vatanımızı seviyoruz, hepimiz bir arada yaşamak istiyoruz. Kardeşçe yaşamak istiyoruz." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde