Kılıçdaroğlu: Asgari ücret 2 bin TL olsun

Kılıçdaroğlu: Asgari ücret 2 bin TL olsun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin bu yıl başında 1.404 liradan 2 bin liraya yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Asgari ücret 2 bin TL olsun
16px
24px
19.11.2017 06:57
ABONE OLgoogle

CHP Emek Büroları tarafından düzenlenen Taşeron İşçilik Çalıştayı Ankara'da yapıldı. Çalıştayın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki yıl önce de bin lira olan asgari ücret için 1.500 lira rakamını gündeme getirdiğini ve hükümetin asgari ücreti 1.300 liraya çıkardığını hatırlattı.

1.404 lira olan asgari ücretin önümüzdeki yıldan itibaren 2 bin liraya çıkarılmasını teklif eden Kılıçdaroğlu, “Şimdi yine, bu parayı nerden bulacağız, memleketi mi batıracaksınız diye bir gürültü kopacak. Ama bunlar son 15 yılda yurtdışındaki bir avuç faiz lobisine 145 milyar dolar, yurtiçindeki faiz lobisine 620 milyar lira ödediler. Elleri viski kadehli faiz lobisine para buluyorsun da emeğiyle çalışan işçiye mi bulamıyorsun” diye konuştu.

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara 1.404 liralık asgari ücretle geçinmeyi bir ay denemelerini tavsiye eden Kılıçdaroğlu, dolmuş, yemek, ev, okul masraflarını bu parayla karşılamaya çalışıp ondan sonra asgari ücrete zam yapmalarını önerdi. Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere bir taraftan kadro sözü verilip diğer yandan kamu kurumlarına taşeronlarla 3'er yıllık sözleşme imzalattırıldığını belirterek “Bunların taşeronlara kadro vermeye niyeti yok. Ancak yağma yok, biz bu işin peşini bırakmayız. Çalışanın hakkını vereceksiniz” dedi.

DEVLET TAŞERON SAYISINI BİLMİYOR

TÜRKİŞ Başkanı Ergun Atalay da taşeron işçi sayısını devlet kurumlarının dahi bilmediğini, hükümetin belediyelere yazı yazıp çalıştırdıkları taşeron işçi sayısını bildirmelerini istediğini belirtirken, “Kamuda işçinin işini yapana işçi, memurun işini yapana memur kadrosu verilip bu iş bitirilmeli” dedi.

Atalay, sendikacıların lüks arabalara binip lüks içinde yaşadıklarına yönelik eleştirileri de yanıtlarken, “Sendikacıların hesap vermesi gerekiyor. Maliyenin elinde tapu var, mal varlığı var. Ne olur benden başlayın ben önce hesabı vereyim. Sendikacılığa başladığımda evim, arabam neyim varmış, bugün benim eşimin çoluğum çocuğumun neyi var? Baksınlar. Ama benden sonra da bürokratlar, siyasiler hesap versin” çağrısı yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde